DRET A DECIDIR
Política 22/10/2014

Els socialistes sobiranistes defensen una candidatura unitària de l'esquerra per liderar la transició nacional

El líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, aposta per fer confluir en una mateixa llista ERC, ICV i els sectors del socialisme sobiranista per construir una hegemonia progressista amb vocació de govern que dirigeixi la construcció del nou país

M. Colomer
2 min

BarcelonaUna candidatura unitària de l'esquerra catalana que faci confluir el socialisme sobiranista aglutinat al voltant de moviments com Avancem, NECat, Moviment Catalunya o Catalunya, socialisme i llibertat amb ERC i ICV per liderar el procés de transició nacional. Aquesta és la idea que ha llançat aquest dimecres el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, en una entrevista amb Antoni Bassas en què ha apostat per "transcendir els partits" per construir una hegemonia progressista amb vocació de govern que dirigeixi la construcció del nou país d'acord amb el compromís inequívoc amb el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que l'ARA avancés aquest dimecres que els moviments socialistes sobiranistes que s'han organitzat al marge del PSC –Avancem, NECat, Moviment Catalunya o Catalunya, socialisme i llibertat– negocien unir-se sota un mateix partit, Elena ha explicat que el projecte passa per fer aflorar l'hegemonia progressista del país transcendint les sigles clàssiques dels partits en unes eventuals eleccions referendàries. La seva idea passa perquè en les pròximes eleccions els electors partidaris de la sobirania política del país puguin escollir entre almenys una candidatura de l'esquerra nacional, una altra de l'esquerra alternativa i una tercera del centredreta nacional.

Allunyat d'una llista unitària amb CDC

S'allunya, d'aquesta manera, de l'eventual llista unitària que defensa el president de la Generalitat, Artur Mas –amb qui Elena es va reunir ahir– i Convergència per jugar la partida també en l'eix ideològic precisament en el moment en què caldrà, diu, dissenyar el nou país. Això sí, ha advertit que en les pròximes eleccions, totes les llistes han d'estar "netes" de corrupció. Elena ha considerat que el PSC de Miquel Iceta ha "abandonat la centralitat política" tant desmarcant-se del bloc partidari de l'exercici del dret a decidir com també, ha afegit, en qüestions ideològiques com BCN World o l'intent d'externalitzar la publicitat de TV3 en què el PSC s'ha alineat amb les forces conservadores del país. Per això considera que un gran moviment de l'esquerra nacional té opcions clares de forjar una nova hegemonia política en l'etapa constituent.

stats