Política 13/06/2013

Catherine Ashton: "Déu meu! Quina pregunta! No parlaré dels catalans"

L'alta representant de la UE per als Afers Exteriors rebutja a Madrid opinar sobre les paraules de Cameron, en què defensava "permetre a la gent decidir" sobre la independència

Joan Faus
1 min
L'alt representant de la UE per a Afers Exteriors, Catherine Ashton, aquest dijous amb el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo / EFE

MadridEscolta aquí les paraules (amb exclamació inclosa) de Catherine Ashton

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Déu meu! Quina pregunta! No parlaré dels catalans". Amb aquestes paraules l'alta representant d'Afers Estrangers de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha rebutjat aquest dijous a Madrid valorar les declaracions que va fer ahir el primer ministre britànic, David Cameron, sobre el dret a decidir.

Cameron va dir a Londres que "no es poden ignorar les qüestions de nacionalitat, independència i identitat". Malgrat que no va esmentar explícitament Catalunya, sí que es va referir al president espanyol, Mariano Rajoy, i va alertar que en casos de debat independentista "el correcte és presentar els teus arguments, defensar-los i permetre a la gent decidir".

Durant la intervenció en un esmorzar informatiu, Ashton ha evitat contestar a una pregunta sobre les paraules de Cameron, i en finalitzar l'acte també ha rebutjat fer declaracions als periodistes.

En canvi, el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, amb qui s'ha entrevistat Ashton, sí que ha valorat les paraules del primer ministre britànic, i ha estat per dir que no són aplicables al cas català-espanyol.

stats