DRET A DECIDIR
Política 01/10/2013

Objectiu: fer arribar el procés català a les persones més influents del món

La revista 'Sàpiens' engega una campanya per donar a conèixer Catalunya enviant un llibre a 10.000 persones i anuncia que Artur Mas el farà arribar als 200 caps de govern del món

Sara González
2 min

Barcelona¿Coneixen Barack Obama, Bill Gates, Usain Bolt o l'emperador Akihito el procés de Catalunya per decidir el seu futur en un referèndum? Amb l'objectiu que la resposta sigui afirmativa, la revista 'Sàpiens' ha posat en marxa una campanya sense ànim de lucre per fer arribar a les 10.000 persones més influents del món un llibre que explica el passat, el present i el futur del poble català. Ningú defensa una causa que no coneix", ha assegurat durant la presentació la directora de 'Sàpiens', Clàudia Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'Catalonia Calling. El món ho ha de saber' és el títol de la publicació que faran arribar a 10.000 persones a través d'una campanya de micromecenatge. El llibre es farà en català, anglès, castellà, francès i alemany, i es farà arribar a mandataris internacionals, premis Nobel, alcaldes, ministres, eurodiputats, directors d'empreses i bancs, músics, científics i esportistes, entre altres. La llista ha sigut elaborada gràcies a l'aportació ciutadana per definir quines són les persones més influents del món.

A través de la web 'www.elmonhohadesaber.cat' els ciutadans podran participar en la campanya d'enviament. Segons Clàudia Pujol, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat suport a la campanya i farà arribar un exemplar del llibre a cadascun dels 200 caps d'estat d'arreu del món, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, farà el mateix amb els seus homòlegs a nivell europeu. La campanya es mantindrà oberta fins al 30 de novembre i l'enviament dels llibres es començarà a fer a partir de la primera setmana de desembre.

El periodista Martí Anglada ha recordat durant la presentació de la campanya que Catalunya és coneguda més enllà de les seves fronteres, "però poc". Ha afegit que els referèndums populars que es van iniciar a Arenys de Munt, la prohibició de les curses de braus, la manifestació de la Diada de l'any passat i la Via Catalana d'enguany han sigut claus per impulsar el coneixement de Catalunya. "Sense coneixement no hi ha reconeixement", ha advertit.

El periodista escocès James Maxwell s'ha mostrat convençut que Catalunya pot ser independent "abans que Escòcia" perquè, a diferència del seu país, els catalans són els que "volen convèncer els polítics reticents" a la independència. El secretari general de la Internacional Liberal i exministre d'Afers Estrangers de Macedònia, Emil Kirjas, no ha dubtat a assegurar que la "retòrica" que utilitza l'estat espanyol per frenar el procés català és la "mateixa" que en el seu moment va emprar el nacionalisme serbi amb Macedònia.

stats