Política 23/05/2015

Barcelona en Comú admet "l'error" d'haver presumit del "suport" de Mujica a Colau

Un membre de l'entorn polític de l'expresident truca a l'equip de campanya de Barcelona en Comú per expressar-los el seu malestar per l'afirmació

Ara
1 min
Ada Colau i José Mujica, aquest divendres en la trobada al centre de Barcelona.

BarcelonaL'equip de coordinació de campanya de Barcelona en Comú, amb el qual ha contactat l'ARA, ha explicat que va ser "un error" publicar un comunicat en què s'assegurava que José Mujica donava suport a Ada Colau, tot i que asseguren que l'expresident uruguaià no s'ha desdit de la reunió que van mantenir divendres tots dos. Les mateixes fonts afirmen que, dimecres, una persona de l'entorn del partit de l'expresident uruguaià a Barcelona va proposar una reunió informal i sense premsa entre la candidata de Barcelona en Comú i Mujica, de la qual se'n podien publicar imatges a les xarxes socials de la candidatura, però no hi podia haver premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equip de coordinació, expliquen les fonts, no estava present en la reunió en què es van pactar els termes de la trobada i per això va cometre "l'error" de fer un comunicat en què deia: "Ada Colau rep el suport de l’expresident d’Uruguai Pepe Mujica". El mateix dia, un membre del partit de l'expresident, Frente Amplio, va trucar a l'equip de campanya i els va transmetre el seu "malestar" per aquesta afirmació.

Altres fonts de Frente Amplio, però, afirmen que "les idees de Colau no podrien ser més pròximes a les de Mujica", i no reneguen del suport a la candidata.

stats