Política 16/09/2013

Torres-Dulce: Espanya, nació “indissoluble” i pàtria “indivisible”

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, converteix el seu discurs d'obertura de l'any judicial en un al·legat en defensa de la "indissoluble unitat" d'Espanya

1 min
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha participat aquest dilluns en l'acte d'obertura de l'any judicial /EFE

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha participat aquest dilluns en l'acte de la solemne obertura de l'any judicial. En un acte presidit pel rei Joan Carles, i que també ha comptat amb la presència del ministre de Justícia, Torres-Dulce ha passat revista a alguns dels temes que centren l'actualitat judicial, parant una atenció especial a la corrupció i a les participacions preferents. Amb tot, una part del seu discurs tenia Catalunya en el punt de mira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torres-Dulce ha al·ludit avui a la "indissoluble unitat" d'Espanya en el seu discurs davant el rei. "Monarquia i Estat, nació i Constitució, com a fonament de la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols", ha dit Torres-Dulce després de referir-se a la justícia com un valor suprem que emana del poble i s'administra en nom del rei.

El nacionalisme de Torres-Dulce s'ha posat de manifest en nombroses ocasions. El passat juliol, durant la presa de possessió del nou fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -substitut de Martín Rodríguez Sol, apartat del càrrec després que assegurés entendre la reclamació del dret a decidir-, Torres-Dulce va assegurar que "no es pot ser fiscal a Catalunya sense tenir present la idea nacional d'Espanya, però també la idea de la sensibilitat de Catalunya".

stats