Política 24/12/2014

El primer encàrrec a Duran com a advocat: defensar Ortega pel 9-N

El líder d'Unió i cap de files de CiU a Madrid s'integra en l'equip d'advocats que defensarà la també dirigent d'Unió i vicepresidenta del Govern, contra la qual pesa una querella per desobediència juntament amb Artur Mas i Irene Rigau

Ara / Europa Press
1 min
Duran i Ortega, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, ja té el primer encàrrec com a advocat des que el Congrés el va autoritzar, la setmana passada, per tornar a exercir l'advocacia. El també cap de files de CiU a Madrid formarà part de l'equip d'advocats que defensarà la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, contra la qual pesa una querella per desobediència per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre sobre la independència, acceptada a tràmit dilluns pel TSJC, segons han informat a Europa Press fonts del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una informació de 'La Vanguardia' recollida per Europa Press consta que Duran s'unirà a la defensa d'Ortega –no a la de Mas i Rigau–, que dirigirà Rafael Entrena, juntament amb el gabinet jurídic de la Generalitat.

El democristià es va donar d'alta per poder exercir com a advocat en el Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab) el 28 de novembre amb el número 42.182, segons consta a la web de l'Icab, i té despatx al segon pis del carrer Roger de Llúria, 119, de la capital catalana. Dilluns de la setmana passada va demanar autorització al Congrés per compatibilitzar l'escó amb l'exercici de l'advocacia, segons consta en l'últim informe d'activitats de la comissió de l'Estatut dels Diputats.

stats