Política 09/01/2013

Duran, l'any 2000, sobre el cas Pallerols: "Si això es demostra, dimitiré"

El líder d'Unió va negar "rotundament" cap finançament il·legal del seu partit a través dels fons de formació ocupacional

Ara
1 min
Per què el partit vol pactar i evitar el judici

BarcelonaCorria el 21 de novembre del 2000 quan Josep A. Duran i Lleida, el líder d'Unió, va assegurar que dimitiria del seu càrrec en cas que es demostrés que els democristians s'havien finançat il·legalment a través dels fons de formació ocupacional, tal com van admetre ahir. "Nego rotundament que això hagi estat així", va considerar en declaracions a la SER. S'estava coent la successió de Jordi Pujol i Duran, des de la conselleria de Governació, no amagava les seves intencions de rellevar el líder nacionalista com a president de la Generalitat. És per això que el líder d'Unió va suggerir en la mateixa entrevista que el cas Pallerols podria estar sent utilitzat per perjudicar-lo políticament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una altra entrevista l'any 2002 (àudio), també a la SER, Duran va admetre que se "sentiria responsable", si hi hagués "finançament irregular a Unió", "encara que no en tingués coneixement".

I qui fa només dos dies va defensar el finançament d'Unió va ser la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. "Posaria la mà al foc pels acusats", va arribar a assegurar dilluns a TV3. De Gispert va considerar que el cas Pallerols ja durava "molts anys" i va reclamar explícitament que se solucionés "aviat".

stats