Política 07/12/2012

Duran: "Que jo vaig fer un discurs antiindependentista? Completament fals!"

El líder d'Unió acusa l'ARA i 'La Vanguardia' de publicar informacions "manipulades" sobre les seves paraules al consell nacional de dissabte passat

Ara
2 min
DISCURS SONAT AL CONSELL NACIONAL Josep Antoni Duran i Lleida es va adreçar ahir als quadres i militants convidats al consell nacional d'Unió. En una intervenció contundent i esperada, el líder del partit va valorar el resultat de les eleccions del 25-N i va instar la militància a marcar perfil per no quedar "anul·lada" pel discurs sobiranista de CDC, del qual ell ja es va distanciar en precampanya.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, nega en la seva carta web als militants que dissabte passat fes un discurs crític amb l'independentisme de CDC durant el consell nacional de la formació: "Que jo vaig fer un discurs antiindependentista o que vaig dir que no ens havíem de deixar arrossegar per l'independentisme? Completament fals! Interessa presentar-me i presentar-nos com a antiindependentistes, però no som anti res i tampoc antiindependentistes", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot seguit acusa l'edició digital de l'ARA, l'Ara.cat, d'atribuir-li l'expressió "s'han de refer ponts amb el PP", tot i que la informació a què fan referència aquestes paraules la posava en boca de Ramon Espadaler, president del consell nacional, que va comparèixer davant la premsa després de la reunió d'aquest òrgan. Duran va més enllà i ataca també 'La Vanguardia' per haver-li atribuït aquestes paraules.

Més endavant, però, admet que sí que va parlar de "refer ponts": "Des de la perspectiva de govern, sí que vaig fer referència que els ponts amb el PP estaven trencats i que en el dia a dia institucional de govern, els consellers amb els ministres i jo, com a president de la comissió bilateral, teníem el compromís −i l'assumíem− d'establir ponts, institució a institució". El líder democristià acusa alguns consellers nacionals de traslladar informacions falses a la premsa i assegura que alguns volen presentar-lo com a contrari al pacte amb ERC, "tot i que sóc conscient que des de dins hi ha gent que hi ajuda. I punt, i prou".

Duran torna a citar una informació de l'Ara.cat, on diu que "es barrejava que el PP i jo ens volíem carregar el president Mas. Embolica que fa fort!", tot i que la informació estava basada exclusivament en les declaracions de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho. "S'equivoquen els que busquen diferències amb el president Mas. Perden el temps burxant", conclou.

Al final de la carta, Josep Antoni Duran i Lleida carrega contra el projecte de reforma educativa de José Ignacio Wert, "el pitjor atac contra la llengua des de la mort de Franco", i insta la comunitat educativa, la política i la societat civil a demanar la dimissió del ministre.

stats