Política 30/10/2015

Duran: "La CUP, com a antisistema, és una versió actualitzada del que va ser l'anarquisme"

Ara
2 min
El líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida / ACN

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que a Catalunya es viu una "situació molt delicada" i assegura que està "molt preocupat" pel futur del país. Així ho ha expressat aquest divendres en una entrevista a 'El món a RAC1', on ha dit que no sap què és "pitjor": un govern entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP o la convocatòria de eleccions. Aquesta última opció és, al seu parer, la més probable: "Estem més a prop de l'escenari de noves eleccions que de veure Mas president", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que, per al líder d'Unió, la CUP –que s'oposa frontalment a investir Mas president– "marca el pols polític" a Catalunya. Un exemple d'aquesta situació, ha dit, és la "barbaritat" de la declaració que han aprovat les forces independentistes en termes de "trencament" i desobediència. "La CUP, com a antisistema, és una versió actualitzada i del segle XXI del que va ser l'anarquisme", ha sentenciat.

En l'entrevista, Duran també ha afirmat:

Sobre una hipotètica suspensió de l'autonomia: "Em posaria al costat de Mas, però també li demano que no faci res fora de la llei. [...] No veig el moment d'aplicar el 155, i si s'apliques no seria un càstig a JxSí i CUP, sinó a tot el país".

"A Catalunya li convindria repensar el tema nacional i assumir ràpidament l'agenda social. Amb l'actual agenda nacional no ens estem ocupant prou dels problemes del dia a dia i no avancem en el tema nacional".

"No sóc antiindependentista, hem defensat i defensem el dret a decidir. Però no veig la independència en el context actual d'Europa".

"Abans de l'Estatut vam negociar i van anar bé les cosses".

Sobre l'acord de CDC i ERC de cara al 20-D: "M'agradarà veure quins punts en comú porten. Un programa en comú no és possible. La posició de CDC sobre la llibertat d'ensenyament o escoles concertades és diametralment oposada a la d'ERC, per exemple".

A Rivera: "Cal exigir-li sentit comú i estadista, i que deixi de pensar en el resultat electoral i pensi que hi ha problemes molt gruixuts a resoldre a Catalunya".

stats