Política 29/10/2013

Duran afirma que ERC ha imposat a Mas el calendari de la consulta a canvi dels pressupostos

El líder d'Unió adverteix que la pregunta del referèndum no pot limitar-se a un acord de CiU amb els republicans

Ara
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dimarts que ERC ha imposat al Govern d'Artur Mas el calendari de la consulta del 2014 a canvi de donar suport als pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent. En declaracions a la Cadena SER, Duran ha explicat que, per votar els comptes, els republicans posaven com a "condició" que abans de finals d'any es fixés la data i la pregunta de la consulta. És la "contrapartida" que ha hagut de pagar Mas. "En política succeeix això", ha reconegut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la pregunta, ha advertit que "no pot ser" fruit d'un pacte només entre CiU i ERC, sinó que també cal incloure-hi com a mínim ICV-EUiA, que a més defensa un model de pregunta similar a Unió, no limitat a respondre sí o no a la independència. Segons Duran, "seria greu que al final no fóssim capaços de posar-nos d'acord", tot i que "no serà fàcil".

D'altra banda, ha alertat de les conseqüències que podria comportar una declaració unilateral d'independència: "Crec que pocs països hi donarien suport".

stats