Política 16/05/2014

Duran: "Entre Juncker i Catalunya, sempre ens quedarem amb Catalunya"

El líder democristià no garanteix ara el vot d'Unió per a Juncker com a candidat a presidir la Comissió Europea, perquè li va faltar "finezza" en parlar del procés català

Ara
2 min

BarcelonaEl conservador luxemburguès Jean-Claude Juncker era el candidat no només del PP sinó també d'Unió a presidir la Comissió Europea, però la seva contundència contra el dret a decidir dels catalans, exhibida aquesta setmana en la seva visita a Madrid, ha introduït dubtes a les files dels democristians catalans. "Entre Juncker i Catalunya, sempre ens quedarem amb Catalunya", ha advertit aquest divendres el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ja ni tan sols garanteix que si Francesc Gambús –candidat d'Unió al Parlament Europeu i número tres de la candidatura que encapçala Ramon Tremosa– obté l'escó acabi donant suport a Juncker per presidir la Comissió Europea. "Ja veurem finalment quins són els candidats que es posen a votació i ja prendrem la decisió oportuna quan toqui", ha dit en la seva carta web setmanal.

Tot ve de la visita de Juncker de dilluns passat, en què va fer pinya amb Mariano Rajoy i va dir subscriure "al 100%" el seu punt de vista contra el procés sobiranista a Catalunya. Duran recorda que "fa més de vint anys" que coneix Juncker, "el millor europeista amb responsabilitats públiques dels darrers anys", i assegura que ja abans que parlés a Madrid ell estava advertit del que diria l'ex primer ministre luxemburguès. Entén que era difícil que Juncker digués res "diferent" del que va dir, però "li va mancar 'finezza'".

Amb tot, ha avisat: "Que no s'enganyin els que pensen que el que va dir Juncker a Madrid ens posarà en dificultats. Sempre que al Parlament Europeu es defensi el dret a decidir de Catalunya o el suport a una consulta legal per decidir el futur polític de Catalunya, Unió hi votarà a favor".

Campanya poc europea

D'altra banda, Duran ha lamentat que "la manca de debat sobre les principals qüestions europees marqui descaradament el gruix del contingut de la campanya", no només a Catalunya amb la consulta sinó en general a tot l'Estat.

stats