Política 02/10/2013

Duran diu que no pot canviar la política per la docència: “De què viuria?”

El líder d'Unió assegura, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', que els professors "ho passen molt malament, no guanyen prou, per tant no en tindria prou"

Ara
1 min

BarcelonaLes declaracions del líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, acostumen a generar polèmica a causa del seu posicionament sobre el dret a decidir dels catalans i una eventual independència del país. Aquest dimecres les xarxes han tornat a convertir Duran en protagonista, no només pel que ha dit sobre el procés sobiranista -ha tornat a discrepar del president Mas, ha reivindicat que la seva tercera via funciona i ha advertit que una Catalunya independent probablement quedaria fora de la UE-, sinó també per un comentari sobre el que cobren els professors. Segons Duran, els docents no guanyen prou i, per tant, ell no pot deixar la política per dedicar-se a fer classes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha fet aquestes declaracions en el transcurs d'una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' (minut 08:40). Preguntat per Mònica Terribas per la possibilitat de deixar la política i dedicar-se a la docència, Duran, amb expressió de gran sorpresa, ha preguntat amb tota candidesa: "I de què viuré, què menjaré?".

Mònica Terribas: "Si deixa la política es dedicarà a fer la tesi doctoral i a la docència?"

Josep Antoni Duran i Lleida: "I de què viuré, què menjaré?"

Terribas: "Home, es podrà guanyar la vida una persona brillant com vostè, no?"

Duran i Lleida: "Els professors ho passen molt malament, no guanyen prou, per tant no en tindria prou."

Ara fa quatre mesos Duran va afirmar, durant un acte amb l'alcalde Trias, que "els sous a la política són insuficients. El cap de files de CiU al Congrés dels Diputats va afirmar que els polítics espanyols "cobren poc en comparació amb altres països".

stats