Política 29/10/2013

Duran assegura que "alguna cosa es mou" a Madrid després d'haver-se reunit amb Rajoy el 16-O

El portaveu de CiU al Congrés veu oberta "una petita porta a l'esperança" per evitar el xoc de trens

Ara
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimarts que "alguna cosa es mou, encara que molt poquet", a Madrid per buscar una entesa amb Catalunya. "Millor això que res", ha explicat a la cadena SER, on ha confirmat que el 16 d'octubre es va reunir amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada es va produir després que al matí Duran l'advertís, en sessió de control al Congrés, que si l'Estat no mou fitxa pot acabar trobant-se a la llarga amb una declaració unilateral d'independència. Després d'intercanviar impressions amb Rajoy, el portaveu de CiU al Congrés veu oberta "una petita porta a l'esperança", tot i que no es fa "gaires il·lusions".

Duran ha assenyalat que aquesta trobada amb Rajoy −en què va insistir-li que presenti una proposta atractiva per als catalans− estava prevista "des de feia setmanes" i fins i tot s'havia hagut d'endarrerir per problemes d'agenda del mateix Duran, que la setmana passada també va mantenir una conversa amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Duran creu que és l'Estat qui ha de donar "respostes" a les reivindicacions catalanes. "Hem d'albergar certa esperança que l'Estat ho entengui", ha afegit. Una proposta prou atractiva des de l'Estat, a parer seu, podria evitar el "xoc de trens" i desactivar la consulta sobiranista.

stats