Política 03/08/2013

Duran veu "impossible" fer pressupostos per al 2013 i avala prorrogar els de l'any passat

El líder d'Unió creu que els comptes "no es poden fer" amb un límit de dèficit de l'1,58%, perquè "ja hem collat prou la gent"

Acn
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida ahir en la seva intervenció al Senat durant la compareixença del president Mariano Rajoy.

PalafrugellEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat aquest dissabte partidari de prorrogar els pressupostos del 2012 en considerar "impossible" fer-ne uns per a aquest any amb un límit de dèficit de l'1,5% del PIB, tal com ha imposat el govern espanyol. A parer seu, aquest sostre de dèficit només servirà per "escanyar més" les classes mitjanes i baixes, que "ja han patit les retallades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern i ERC han acordat no fer uns pressupostos específics per al 2013, prorrogar els de l'any passat i posar-se a negociar els de l'any vinent per poder-los aprovar cap a la tardor, segons explica aquest dissabte l'ARA. Duran ha subratllat que "des d'Unió tenim clar que no es poden fer" uns pressupostos per al 2013 en aquestes condicions, "perquè ja hem collat prou la gent".

D'altra banda, Duran ha emplaçat Mariano Rajoy a "dialogar" amb Catalunya i "posar alguna proposta sobre la taula", després d'haver rebut la carta enviada pel president de la Generalitat, Artur Mas, en què li expressa la voluntat de pactar els termes d'una consulta.

stats