Política 18/12/2014

Duran creu que la dimissió de Torres-Dulces és fruit de les "desavinences" amb el govern central

Qualifica la decisió de "greu". "Crec que l'executiu espanyol ha de donar explicacions al màxim nivell", ha dit el portaveu de CiU al Congrés

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. EFE

MadridCiU considera que la dimissió del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, s'ha de qualificar com a "greu" en termes polítics i per això exigeix explicacions al "màxim nivell". Diu que la decisió de Torres-Dulce és fruit de "desavinences" amb el govern de Mariano Rajoy. "Desavinences que es van posar molt de relleu en el desenvolupament de les conseqüències jurídiques del 9-N", ha matisat en declaracions als passadissos del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Duran, la prova més clara d'això és que "mentre el govern [espanyol] anunciava una querella criminal i fins i tot anunciava els tipus delictius contra membres del govern de la Generalitat, el fiscal general no va fer això". Ha admès que Torres-Dulce és l'autor de la querella, però que la dimissió "ajuda a fer veure que hi ha hagut més continguts polítics que no pas penals". "Sempre he dit que els conflictes penals no se solucionen amb el Codi Penal a la mà, sinó amb diàleg", ha conclòs.

stats