Política 28/11/2014

Duran, sobre el pla de Mas: "La candidatura unitària difícilment podrà ser"

El líder d'Unió assenyala que el full de ruta del president de la Generalitat no deixa "clar" si els que van votar sí-no el 9-N "caben" a la seva llista

Ara
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat aquest divendres molt escèptic pel que fa a les possibilitats que prosperi el pla d'Artur Mas per configurar una candidatura independentista àmplia i transversal que aspiri a la majoria absoluta en unes eleccions plebiscitàries. "A la vista de la resposta d'ICV i la CUP i de les insinuacions dels republicans, la candidatura unitària difícilment podrà ser", ha afirmat en la seva carta web setmanal. Com a molt, segons Duran, es podria presentar una "coalició de CiU amb ERC i una possible incorporació de persones més enllà dels candidats de partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran també ha exposat els seus dubtes sobre el full de ruta traçat per Mas: "Aquesta candidatura si fos guanyadora hauria de construir l'estat català i comunicar a l'estat espanyol, a la Unió Europea i a Nacions Unides la constitució d'un estat independent, és a dir, portar a terme els objectius dels que el 9-N van votar sí-sí, sense que quedi clar si els del sí-no hi cabem". A més, davant l'exigència de Mas d'acordar un únic punt del programa sobre la independència, ha puntualitzat que Unió no pot "ignorar els seus compromisos respecte el model de societat".

I tampoc el convenç l'escenari inestable que pot generar el full de ruta independentista. Si es porta a terme el pla de Mas voldrà dir que del 2010 al 2017 hi hauran hagut "cinc convocatòries electorals i un referèndum". "Això no encaixa massa amb la necessitat d'estabilitat i de governabilitat que Catalunya requereix", ha advertit, tot i mostrar-se "obert a escoltar i a parlar amb Mas.

D'altra banda, s'ha fet ressò d'una recent reunió amb inversors estrangers, que li van traslladar sobretot "tres preocupacions" que els genera la situació a Espanya: "corrupció, populisme i la secessió catalana".

stats