Assetjament sexual

Eduard Pujol afirma que la restitució com a militant de JxCat és un "primer pas" per rehabilitar la seva imatge

Qualifica la decisió de "gest important", però insuficient

2 min
Eduard Pujol en una imatge d'arxiu

Barcelona"Vaig respectar la decisió del meu partit, tot i ser profundament injusta. Que ara m’hagi aixecat la suspensió de la militància és un primer pas cap a la meva rehabilitació pública". Així s'expressa l'exportaveu de JxCat al Parlament Eduard Pujol en un comunicat fet públic aquest dimarts a primera hora del matí, reafirmant-se en la seva "innocència" després que el partit li hagi demanat disculpes i l'hagi decidit reparar. "Restituiré el meu honor", promet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des que el van apartar dels seus càrrecs per denúncies internes de presumpte assetjament sexual, les afectades no han acudit a la justícia. Un fet que, segons va explicar ahir el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha fet que el partit hagi revisat la seva posició inicial.

Pujol, tal com remarca el comunicat, sí que ha acudit als tribunals, i ha interposat dues demandes per injúries, calúmnies i amenaces a les dones que havien elevat les queixes. Segons l'exdiputat –càrrec que ja no pot recuperar–, les persones que el van "difamar", en al·lusió a les persones que es van queixar internament, van triar "aquest camí expressament". "Elles només buscaven esbombar mentides públicament sense que els importés res més. A aquestes persones no els han importat ni la veritat, ni la protecció de cap dret, ni tampoc el mal que fan", sentencia en l'escrit.

Un "gest molt important"

Després de la decisió de restituir-lo com a militant –cosa que Pujol destaca que ha estat per "unanimitat" de l'executiva–, l'exdiputat considera que és "un gest molt important" per part del partit, ja que ens trobem en una societat –afegeix ell– que no està acostumada a la "rectificació". "Sabia que aquest moment arribaria perquè les mentides, al final, cauen pel seu propi pes", opina.

A parer seu, amb aquesta decisió s'"inicia" un camí que ha de continuar, tot i que fonts del partit descarten que tingui un pes orgànic específic en la formació. I és que per a Pujol es tracta d'un moviment necessari però "insuficient" alhora. "No defalliré. Mantinc la voluntat d’arribar fins al final, per mi i perquè aquest tipus de situacions –la difamació i el linxament públic gratuït– no es tornin a produir", acaba l'exdiputat en el comunicat.

Pujol es trobava en aquesta situació des del mes d'octubre, quan després de diverses denúncies internes de presumpte assetjament sexual la direcció del partit va forçar-lo a apartar-se del càrrec i deixar el seu escó de diputat. Sànchez va reconèixer ahir en roda de premsa que això és difícil de revertir, però va afirmar que revisaran la seva actuació per assumir "lliçons" apreses. En tot cas, va defensar l'actuació del partit per no donar una sensació "d'impunitat" davant d'aquest tipus d'acusacions.

stats