Política 13/10/2012

Otegi entra en campanya afirmant que no hi ha negociació possible amb Espanya

EH Bildu fa una demostració de força al seu míting central, que inclou una actuació castellera de la Colla Jove de Vilafranca amb un 4 de 7

Ferran Casas
2 min

BarakaldoL'esquerra abertzale ha fet avui una demostració de força en tota regla, quan falta poc més d'una setmana per a les eleccions basques del 21 d'octubre, omplint el BEC de Barakaldo. El portaveu de la il·legal Batasuna, Arnaldo Otegi, que du tres anys a la presó, per intentar refer el seu espai polític ha intervingut amb un discurs telefònic gravat en què ha demanat "buidar les presons i ocupar el carrer" i un gran acord polític i social a Euskadi per dotar-se d'un nou marc polític. El líder abertzale, constantment aplaudit, ha lamentat "amb accent català i bolivarià" que Espanya no vulgui ni seure a negociar la sobirania "econòmica i política d'Euskal Herria". "Cal preguntar-nos si és possible l'acord amb ells. I la resposta és 'no'", ha lamentat, animant a fer feina país endins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'ell ha intervingut la candidata a lehendakari, la independent Laura Mintegi, que s'ha felicitat per la cultura de "diàleg i suma que presideix la coalició". Ha centrat el seu discurs en el combat a la crisi però no ha deixat de banda el diàleg "per la normalització política i per fer d'Euskadi un nou estat d'Europa, un país lliure, solidari, just, compartit i respectat".

Unes 15.000 persones han omplert aquest dissabte a la tarda el recinte del BEC de Barakaldo en l'acte central de la coalició EH Bildu, que formen Batasuna, EA, Aralar i Alternatiba i que té el suport de Sortu, la formació que en breu constituirà l'esquerra abertzale. A l'acte hi ha participat la Colla Jove de Vilafranca, que ha fet un quatre de set que ha estat la principal atracció entre totes les manifestacions musicals i folklòriques amb què ha comptat l'acte. Una de les intervencions més abrandades ha estat la del periodista Antonio Álvarez Solís, nascut a Astúries i resident durant molts anys a Barcelona i ara a Madrid, que ha reclamat tot el suport "per a la nostra lehendakari Laura".

Durant l'acte, a més dels crits d''independència', se n'han sentit molts demanant el retorn dels presos d'ETA dispersos per centres penitenciaris de tot l'Estat a Euskadi.

stats