Política28/11/2010

Les eines 2.0 escalfen la jornada electoral

Twitter ha estat un dels protagonistes de la jornada electoral. La filtració d'un sondeig, atribuït a TV3, ha provocat la polèmica a Internet.

Redacció

Les eines 2.0 han irromput en la jornada electoral. La filtració per twitter d'un sondeig, realitzat suposadament per TV3 a peu d'urna abans de les 14:00 hores, ha encès la polèmica. El material, consistent en una gràfica i algunes dades sobre intenció de vot, situava a CiU a tocar de la majoria absoluta, amb 67 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La filtració en principi s'ha atribuït a un treballador de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), extrem que ha estat desmentit. La primera pregunta que ha centrat el debat a la xarxa és a qui beneficiaven aquestes previsions.

Cargando
No hay anuncios

Segons l'enquesta filtrada, el PSC només obtindria 23 escons, en comptes dels 37 que va registrar al 2006, el PPC se situaria com a tercera força política, amb 16 diputats (2 més), ERC perdria 8 escons respecte als anteriors comicis, amb un total de 13; ICV-EUiA obtindria 9 (3 menys), i Ciutadans repetiria amb 3 escons. Solidaritat Catalana, liderat per l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, entraria al Parlament amb 4 diputats.