Política 26/05/2015

El ministre de Sanitat aposta perquè el PP faci un discurs "molt centrat i moderat"

Alfonso Alonso reivindica que Rajoy és "l'únic"candidat possible a la presidència espanyola

2 min
El ministre de Sanitat i Afers Socials, Alfonso Alonso, durant la campanya. EFE

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, considera que el president espanyol, Mariano Rajoy, "és el millor" candidat del PP a les eleccions generals -"l'únic", ha subratllat- i que el seu partit hauria d'apostar per un "discurs molt centrat, molt moderat i molt assentat en el centre polític "perquè els ciutadans els perceben com a" molt escorats" a la dreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo crec que el viatge al centre no acaba mai, cal seguir anant-hi permanentment perquè és on estan situats la majoria dels espanyols", ha dit en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE' recollida per Europa Press.

Alonso creu que el discurs sobre la gestió de govern, tot i que és "fonamental", resulta "una mica fred" per al ciutadans, així que el PP ha de pensar en allò que ha fet que els ciutadans s'identifiquin amb ell, "un discurs d'una identitat d'Espanya "que "vertebra la societat espanyola "i que pot ser "compartit per a una majoria de gent moderada ". Aquest projecte, ha opinat, "pot tornar a tenir un suport majoritari".

A més, ha defensat que Rajoy "és l'únic candidat" i "el millor" del PP per a les generals i veu "raonable" que compleixi amb el seu compromís amb els espanyols. Segons la seva opinió, el cap de l'executiu eés "fort, solvent i ha estat una garantia per a Espanya aquests anys" i "traurà un bon resultat".

Podem, una "crossa" del PSOE?

Preguntat per si cal una renovació en el PP i si hi haurà canvis de líders, ha donat per fet que després d'aquestes eleccions municipals i autonòmiques "n'hi ha alguns que sortiran després de molts anys i aquí es produeix una renovació". No obstant, ha distingit aquesta renovació "permanent" del desig d'alguns de "buscar un boc expiatori ràpidament". "Nosaltres no som així i crec que no hauríem embarcar-nos en aquest tipus de qüestions", ha dit.

El ministre ha reconegut que, tot i que el PP va guanyar les eleccions, les seves possibilitats de "mantenir poder institucional es veuen molt minvades". És més, creu que "té pinta que el PP governarà on no puguin fer-los fora el PSOE, Podem i els partits d'esquerres".

Ha advertit que Podem "haurà d'acreditar si és alguna cosa més que la crossa del PSOE" i si tots els partits d'esquerra són "alguna cosa més que uns senyors la obsessió dels quals és desbancar o aïllar el PP".

stats