Política 24/05/2015

Frec a frec entre Colau i Trias, segons els sondejos

TV3 dóna a Barcelona en Comú 10-11 regidors i Antena 3, 10-11. Convergència i Unió hauria obtingut 9-11 regidors segons TV3, i 11-10, segons Antena 3

Ara
2 min
La candidata de Barcelona en Comú, votant voltada de fotògrafs / EFE

BarcelonaClica aquí per seguir l'escrutini en directe

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Va aconseguir notorietat mediàtica gràcies a la seva tasca al capdavant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i, en només uns mesos de carrera política, aquest diumenge ha entrat a l'ajuntament de la capital. Ho ha fet per la porta gran, tenint en compte que és una candidatura nova. Amb tot, el frec a frec amb Convergència i Unió és absolut. Segons el sondeig de TV3, Barcelona en Comú obtindria entre 10 i 12 regidors, mentre que Convergència i Unió obtindria entre 9 i 11 regidors. Després hi ha un empat a tres entre el PSC, el PPC i Ciutadans, tots ells amb un nombre de regidors que oscil·la entre 4 i 5. ERC hauria obtingut entre 3-4 regidors i la CUP entraria per primera vegada al consistori (com Ciutadans), amb 3-4 regidors. Ben diferents són les dades d'Antena 3, que dóna la primera posició a Trias (11-10 regidors), seguit de Colau (10-11), el PSC (5-6), el PPC (4-5) i ERC (3-4). La televisió privada no concreta els regidors que obtindrien Ciutadans i la CUP.

La candidata de Barcelona en Comú assegurava a l'hora de votar que avui s'acabava un cicle de bipartidisme i de política "previsible", i considerava que una alta participació seria un factor "clau" perquè el resultat de les eleccions municipals fos de "canvi". Les seves paraules podrien haver estat premonitòries: la participació ha estat molt més elevada que ara fa quatre anys, i el canvi podria haver arribat a la plaça de Sant Jaume, tot i que sense la força que Colau esperava. Després de més de tres dècades de governs del PSC, i de només quatre anys d'un executiu de CiU, l'ajuntament de Barcelona entra en una etapa d'un futur incert.

És cert és que el desig de canvi que tantes pàgines de diaris i tantes hores de televisió ha ocupat ha estat el suficientment important com per provocar un tomb impensable fa només uns mesos al consistori, que confirma la creixent fragmentació política de les institucions, i deixa un ajuntament especialment complicat de gestionar.

GIRONA

CiU 9-10

CUP 5-6

ERC 4-5

PSC 3-4

PPC 2-3

C'S 0-1

ICV 0-1

LLEIDA

PSC 8-10

CiU 4-5

PPC 4-5

ERC 3-4

C's 2-3

CRIDA CUP 2-3

ICV 0-1

TARRAGONA

PSC 9-11

CiU 4-5

PPC 4

C's 3-4

CUP 2-3

ERC 2-3

ICV 0-1

GUANYEM 0-1

stats