Eleccions catalanes

La tresorera de l'ANC deixa el seu càrrec per motius personals

L'economista Ada Ferrer nega que la decisió tingui cap vinculació amb la llista cívica

2 min
4 càrrecs orgànics: Jordi Domingo (Secretari), Núria Marín (Vicepresidenta), Dolors Feliu (Presidenta), Ada Ferrer (Tresorera)

Barcelona"Participar de l’activisme independentista, honest i transversal, que vol encarnar l’assemblea és un privilegi i ha estat un honor". Amb aquestes paraules, la tresorera de l'ANC, Ada Ferrer, ha informat a la resta del secretariat que renuncia al seu càrrec després de comunicar-ho a la presidenta, Dolors Feliu i al comitè permanent, segons ha pogut saber l'ARA. La prestigiosa economista, però, ha desvinculat la seva sortida del debat intern que hi ha al voltant de la llista cívica. Aquest diari ha rectificat la informació que vinculava les dues coses, com li havien transmès diverses fonts consultades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que els contraris a presentar batalla al Parlament han denunciat els recursos que s'estan destinant en finançar la llista cívica abans que els socis la validin en la consulta que comença aquest divendres i s'acaba el 14 de març. A tall d'exemple, la pàgina web, que ha tingut un cost final de 15.000 euros. Ferrer, però, va validar juntament amb la majoria de membres del secretariat les despeses relacionades amb el projecte de la llista cívica. La dimissió arriba a només tres dies de l'inici de les votacions.

Amb la dimissió de Ferrer, ja han marxat dos dels quatre càrrecs orgànics més importants de l'Assemblea. L'exvicepresident Jordi Pesarrodona va dimitir ara fa un any després que tretze secretaris ho fessin prèviament per la voluntat de la cúpula de posar-se ja en aquell moment a treballar per impulsar la llista cívica quan el secretariat ho havia rebutjat. Tant l'activista com l'economista també formaven part del comitè permanent, l'òrgan de direcció reduït de dotze membres. Pesarrodona va ser reemplaçat en la vicepresidència per Núria Marin, ferma partidària de la llista cívica. També defensa la candidatura el secretari Jordi Domingo, l'únic amb la presidenta Dolors Feliu que segueix en el càrrec des que van ser escollits el maig del 2022.

El secretariat rebat que només donen compliment al full de ruta, que va ser aprovat pels socis, i que totes les decisions que prenen respecte a la llista cívica han estat validades per àmplies majories. L'impuls d'una candidatura electoral està sacsejant, com no havia passat abans, una entitat més dividida que mai que debat com acabar amb la paràlisi del Procés. Si pressionant els partits, com ha fet sempre, o des de les institucions.

stats