21/07/2023

Feijóo torna a embolicar-se tot sol amb el narco

2 min
Feijóo, a la Cope.

Barcelona#Fakejóo. Haurà estat l’etiqueta de Twitter que més ha perseguit el candidat popular durant la campanya. Feijóo s’ha embolicat amb la seva presumpta amistat amb el narco Marcial Dorado. L’última versió del seu molt canviant relat l’ha pronunciada davant els micròfons amics de Carlos Herrera a la Cope i ha consistit a dir que, quan es deixava fotografiar amb ell, només era un contrabandista. Però les xarxes han estat ràpides a fer emergir una notícia del ja extint diari El Sol del 1990, cinc anys abans de les famoses fotografies, on es llegeix a pàgina sencera: “Marcial Dorado era el responsable de blanquejar els diners de la coca”. Una infografia mostrava com la droga entrava per Galícia, just on hi havia escrit el nom de qui ara intenta renegar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

#Cercas. L’escriptor gironí explica en una pàgina a El País els motius pels quals pensa votar Pedro Sánchez. Diu que ho farà perquè depengui el mínim possible “d’ERC o Bildu, partits, com Podem, pertanyents a l’esquerra populista o reaccionària, suposant que totes dues siguin diferents o siguin d’esquerra”. Aquest posicionament l’ha disparat cap a la llista de tendències de Twitter, tant pels aplaudiments com per les bastonades. Entre les crítiques rebudes, la seva liaison amb el premi Planeta i l’esquerranosíssim grup que el promou, o bé titulars anteriors com “Soc socialdemòcrata, tots ho som, fins i tot el PP”, que fa témer que l’escriptor consideri el PP més d’esquerres que Podem. Cercas ha empaitat durant anys una gasosa tercera Espanya cada cop més elusiva i quimèrica. Ara se suma a la tendència recent d’intentar refundar el bipartidisme de la Transició.

#Perrosanxe. Una de les millors maneres de capgirar un insult és adoptar-lo. Ho saben bé, per exemple, els homosexuals, que han incorporat al seu argot marica o maricón, alhora que aquests termes es convertien en inacceptables de pronunciar si no formes part del col·lectiu. Els simpatitzants socialistes miren aquestes últimes hores de campanya de capgirar el cèlebre #Perrosanxe i convertir-ho en motiu d’orgull. I certament el president hi ajuda i juga aquesta carta: una de les seves publicacions d’aquest divendres recorda que és el dia mundial del gos i, per celebrar-ho, mostra una fotografia seva abraçat als seus dos gossos d’aigua. Només en una hora ja acumulava 1,3 milions d’impressions i més de 10.000 repiulades. El PSOE ha complementat aquesta clau de judo que intenta projectar cap al tatami la força contrària compartint el mem d’internet que diu: “Más sabe el Perrosanxe por Perro que por Sanxe”. Molts dels qui seguien la broma acompanyaven les respostes amb icones de roses socialistes. Hi havia fel dels odiadors, però molt diluïda en una marea de simpatia: la màgia dels gossos. O del Yes, we can al Yes, we ca.

stats