Política 02/06/2015

SCC diu que prometre la independència és un "comportament provocador" i alerta amb "conseqüències"

L'entitat espanyolista demana als nous alcaldes que s'abstinguin d'utilitzar la fórmula de l'AMI en la presa de possessió

Acn/ara
1 min
fórmula ami indepencència

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha demanat als alcaldes electes que s'abstinguin d'utilitzar la fórmula plantejada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en la presa de possessió del càrrec després que la Junta Electoral Central l'hagi considerat invàlida. L'entitat espanyolista ha instat els càrrecs electes a prometre el càrrec "amb respecte a les normes", ha demanat als funcionaris públics que vetllin pel compliment de la llei, i ha advertit "a aquells que se situïn al marge de l'ordenament jurídic de les irregularitats i de les conseqüències que poden tenir els seus comportaments provocadors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Societat Civil Catalana ha manifestat el desig que la constitució dels nous consistoris sigui "ordenada" i s'eviti emprar fórmules de jurament o promesa que "desnaturalitzin o buidin" el compromís dels electes "amb la Constitució i l'ordenament jurídic en general".

Segons l'entitat unionista la normativa electoral "separa amb nitidesa la condició de regidor electe de la del regidor que adquireix la seva condició plena". Per SCC, l'elecció pel cos electoral no és suficient "per se" perquè el regidor exerceixi la seva funció i, per a això, diu, "ha de complir els requisits legalment previstos".

stats