Eleccions municipals

Renuncia el segon candidat del PP identificat entre els ultres que van saltar al camp de l'Espanyol

El número 11 de Cerdanyola, Carlos Ferrer-Calbetó, i Yago Darnell, que ja va deixar la llista de Sant Joan Despí, entre els implicats

3 min
Moment en el qual el candidat del PP a Sant Joan Despí llença una càmera de televisió

BarcelonaEl derbi entre l'Espanyol i el Barça se li està fent llarg al PP. El segon candidat municipal que va saltar al camp del RCDE Stadium amb els ultres per protestar contra la celebració del títol dels blaugranes també ha renunciat a formar part de la candidatura com li ha reclamat la direcció de la formació. Segons va avançar aquest dilluns l'ARA, Carlos Ferrer-Calbetó Barnils, que no és militant i va de número 11 a la llista dels populars a Cerdanyola, on actualment tenen un regidor després de perdre’n dos el 2019, es va unir a la invasió del camp i es va encarar amb els Mossos, que el van colpejar dos cops amb la porra per apartar-lo, tal com es pot veure a les imatges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cap de llista de la formació a Cerdanyola, Anabel Plans, va afirmar que desconeixia que el membre de la seva candidatura participés en els aldarulls, però va restar transcendència als fets. "No està fent res, té les mans cap avall", va assenyalar a l'ARA per refusar que la seva acció sigui punible. Només un dia després, la direcció del PP ja l'ha esmenat i el membre de la seva llista també ha decidit fer un pas al costat.

Carlos Ferrer-Calbetó Barnils, número 11 del PP a Cerdanyola, encarant-se als Mossos

Aquest cas se suma al de Yago Darnell, número 9 de la llista del PP a Sant Joan Despí, que també va presentar dilluns mateix la seva renúncia a continuar formant part de la candidatura després que la direcció del partit denunciés "tota conducta violenta" arran dels fets. Darnell, que és entrenador de categories inferiors i coordinador de futbol 7 del Club Junior 1917 de Sant Cugat, apareix en unes imatges tirant a terra una càmera de televisió a peu de gespa. Diversos usuaris a les xarxes socials el van identificar i fonts del PP van confirmar a l'ARA que es tracta del seu candidat al municipi del Baix Llobregat. Les mateixes fonts van explicar que la nit passada, després que transcendissin les imatges, ell mateix va comunicar per telèfon que renunciaria "voluntàriament" a la llista per no perjudicar el partit, i dilluns al matí ho va formalitzar per escrit.

Des del PP van destacar que Darnell, que no viu a Sant Joan Despí, no està afiliat al partit i que, per tant, s'havia sumat com a independent a la llista que encapçala Esteban Gesa. Se l'havia fitxat com a candidat jove perquè el coneixien tant el candidat com els militants de Noves Generacions al municipi, segons expliquen fonts populars, que asseguren que està "molt penedit" d'una conducta que qualifiquen d'"indigna". El PP no disposa ara mateix de cap regidor a Sant Joan Despí, després que el 2019 perdés l'únic representant que tenia a l'Ajuntament, un històric feu del PSC.

Yago Darnell durant els aldarulls al camp de l'Espanyol

Es dona la circumstància que Gesa, el cap de llista dels populars, va omplir titulars el 2015 per una agressió a un activista durant un míting de Rajoy a Barcelona. En aquell moment es presentava com a candidat a les municipals de Sabadell, municipi on es va tornar a presentar el 2019, i va negar els fets assegurant que havia ensopegat. El PP va parlar de descontextualització de les imatges i va al·legar que el que intentava fer el seu alcaldable era "facilitar la mobilitat i evitar incidents pitjors, atès que al mig del grup hi havia gent gran que anava amb bastons o crosses". Un any abans Gesa s'havia vist obligat a demanar disculpes després d'una piulada en què comparava la manifestació de la V de la Diada del 2014 amb la ideologia nazi.

stats