Eleccions municipals

Pau Perdices: "ERC no volia que els Jocs prosperessin quan va plantejar un referèndum"

Cap de l'oposició a Viella i Mig Aran (Convergència Democràtica Aranesa)

2 min
El cap de l'oposició a Viella i Mig Aran, Pau Perdices (CDA).

BarcelonaPau Perdices (Lleida, 1960), regidor de Convergència Democràtica Aranesa (CDA), és el líder de l'oposició a Viella i Mig Aran.

Com s'explica que CDA perdés la meitat dels vots el 2019? 

— L'exalcalde Àlex Moga, que era el candidat, va abandonar el partit el 2018 i em vaig haver de tornar a presentar. Se'ns va identificar amb els independentistes com a parents més propers de CDC. 

Però són independentistes?

— A CDA hi ha independentistes i d'altres que no, però tots defensem l'autonomia de l'Aran. El 2016 trenquem l'acord amb CDC per la tendència independentista i ara tenim plena autonomia. Moga era el més independentista i va decidir marxar perquè no compartia el nou projecte. Sempre serem al costat de Catalunya perquè el nostre únic reconeixement ha estat de la Generalitat.

L'objectiu és l'alcaldia o millorar resultats, només?

— És difícil guanyar, però ara no hi haurà set partits com el 2019 i això ens beneficia. 

Tampoc hi haurà Jocs el 2030.

— Estem molt disgustats. Quan Xavier Trias era alcalde de Barcelona va dir que sí el 2011, però Ada Colau s'hi va posicionar en contra el 2015 perquè no li donava cap vot. El govern espanyol també va fer la trampa de sumar l'Aragó perquè no li fa cap gràcia. L'Aragó ja havia presentat candidatura tres cops sense èxit perquè no té hotels ni aeroport internacional. I ERC no creia en els Jocs, perquè quan va plantejar un referèndum va demostrar que no tenia cap ganes que prosperessin. Per a la Vall d'Aran era importantíssim. Ho teníem a tocar i ves a saber si passa el mateix el 2034.  

Com veuen la reintroducció de l'ós? 

— Sempre l'hem vist problemàtica. L'ós ha vingut imposat, està molt concentrat en aquesta zona i no té l'espai suficient per viure lluny de la interacció humana. Es podien haver reintroduït altres espècies, però aquí no matem óssos.

stats