Eleccions municipals

Ernest Maragall presenta denúncia pels cartells despectius sobre l'alzheimer del seu germà

Tant els Mossos, que actuen d'ofici, com la Guàrdia Urbana segueixen revisant les càmeres per descobrir els autors

2 min
Maragall, aquest diumenge a Barcelona

BarcelonaErnest Maragall ha decidit passar a l'acció. Segons ha pogut saber l'ARA, l'alcaldable d'ERC a Barcelona ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra contra els cartells despectius sobre l'alzheimer del seu germà que van aparèixer dimecres a la nit als voltants de diferents seus dels republicans i en altres indrets de la capital catalana. La denúncia l'ha presentat a títol personal i no a través del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El més greu és que algú pugui decidir utilitzar políticament aquest tipus d'arguments", ha dit aquest diumenge al matí Maragall, que considera que els cartells poden implicar un delicte d'injúries. L'alcaldable d'ERC confia que la denúncia serveixi per aclarir qui va idear la campanya i qui la va pagar. Alguns d'aquests cartells, amb el lema que deia 'Fora l'Alzheimer de Barcelona', encara eren visibles dissabte al matí a la plaça Espanya, tot i que l'Ajuntament va ordenar retirar-los.

A la denúncia, on només consta la declaració de Maragall, s'explica que hi ha testimonis que de lluny van recriminar els fets als homes que van penjar els cartells a una de les seus del partit. Sigui com sigui, la denúncia no apunta ningú en concret, sinó que simplement es denuncien els fets. L'advocada que el representa és Olga Arderiu, que va defensar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, al judici del Procés.

Tant els Mossos, que actuen d'ofici, com la Guàrdia Urbana segueixen la investigació amb el material que s'està revisant de les càmeres de la seu nacional de la formació, situada al carrer Calàbria, i dels comerços adjacents. Els Mossos van explicar que la investigació la lidera la Unitat Central de Delictes d'Odi i de Discriminació. Tant l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com els líders dels grups municipals, van mostrar la seva solidaritat amb Pasqual Maragall i van condemnar de manera unànime aquesta campanya anònima.

stats