Eleccions municipals
Política 13/03/2023

"Fora l'Alzheimer de Barcelona": els Mossos investigaran d'ofici la campanya contra els Maragall

Colau ordena retirar els cartells i la resta de candidats de Barcelona se sumen a una condemna rotunda dels fets

ARA
2 min
Imatge dels cartells contra els Maragall que s'han penjat en diverses seus d'ERC

BarcelonaComençant per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i seguint pels líders dels grups municipals, ahir va ser dia de solidaritat amb Pasqual Maragall i de condemna unànime a la campanya anònima que ha encartellat uns quants espais de la ciutat amb missatges ofensius contra qui va ser alcalde i president de la Generalitat. "No permetrem que l’odi enfangui el debat polític", va expressar Colau a través de Telegram. L’alcaldessa va ordenar a primera hora d’ahir retirar tots els cartells que quedessin a la ciutat en què Pasqual Maragall i el seu germà i candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest, comparteixen protagonisme amb el missatge "Fora l’Alzheimer de Barcelona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ofenen els centenars de milers de malalts d’Alzheimer que pot haver-hi al món i que són utilitzats com a moneda de canvi a escala política", havia lamentat abans el mateix Ernest Maragall en una entrevista a RAC1, qualificant la campanya de "violència política explícita". Dijous al vespre, en un tuit, subratllava que "la figura d’en Pasqual (patrimoni de tots i el millor alcalde) està per sobre d’atacs indignes". I anunciava que ERC actuaria en conseqüència -els cartells es van trobar al costat de la seu nacional dels republicans i a prop de dos locals més del partit a la capital-. Els Mossos d’Esquadra ja han anunciat que obren una investigació d’ofici i Ernest Maragall presentarà una denúncia –sense assenyalar ningú en concret– perquè s'investiguin els fets i es trobi, especialment, a qui hagi tingut la idea d'imprimir aquests cartells.

Fonts d’Esquerra expliquen que a partir de les imatges de les càmeres de seguretat i del testimoni d’alguns militants, que van veure persones sospitoses, estudiaran si porten el cas a la justícia. De moment, ahir la família Maragall va continuar rebent missatges de suport dels seus rivals polítics. "Una acció carregada d’indignitat, que em fa fàstic", va escriure el candidat de JxCat, Xavier Trias, a les xarxes. "La més rotunda condemna a un atac repugnant que diu molt de la baixesa moral de qui el duu a terme", va apuntar Jaume Collboni (PSC). La candidata de Cs, Anna Grau, mantenia la mateixa línia: "Fem pinya tots contra la púrria i la misèria política i humana". Igual que el del PP, Daniel Sirera: "En política no tot s’hi val. Això és menyspreable". "És senzillament fastigós", afegia Eva Parera (Valents).

A finals del 2007, Pasqual Maragall va anunciar que tenia Alzheimer i el 2008 naixia la fundació que porta el seu nom i que es dedica a investigar una cura per a una demència que afecta prop de 100.000 persones només a Catalunya.

stats