Eleccions municipals

Andreu Martín: "Per nosaltres hi haurà pacte PSC-ERC a Reus, però ja era possible el 2019 i no va passar"

Portaveu del PSC a l'ajuntament de Reus

2 min
“Per nosaltres hi haurà pacte amb ERC,  però ja era possible el 2019 i no va passar”

ReusAndreu Martín (1965, Reus) és el cap de l’oposició i líder del PSC a Reus. Serà alcaldable per segon cop.

El 2019 podíeu sumar amb ERC i la CUP per governar. Per què no ho vau fer?

— Diria que la candidata d’ERC, Noemí Llauradó, no se sentia amb prou confiança per liderar un nou govern amb la complexitat de fer-ho amb el PSC i amb la mateixa quantitat de regidors. I també hi havia un tema més ampli: ERC necessitava Junts a Tarragona i també a la Diputació. Per tant, suposo que per això van donar suport a JxCat a Reus.

Ara sí que hi haurà el pacte?

— Per nosaltres sí, però el que està clar és que això ja era possible el 2019 i no va passar. Per tant, s’ha de tenir present. Nosaltres demanem un suport molt bo que indiqui clarament que la ciutat necessita un canvi.

Us beneficia que l’alcalde Pellicer no es presenti?

— Beneficia tots els candidats. Un alcalde ho ha de fer molt malament per no tenir un avantatge definitiu per guanyar unes eleccions. Facilita la visibilitat i també hi ha més interès en les eleccions i per escoltar els candidats.

Quines propostes teniu?

— Millorar la proximitat amb la ciutadania i l’administració i que no tot sigui relacionar-se per mitjans electrònics; més desenvolupament de la zona del tecnoparc amb creació de llocs de treball; més cura de la gent gran; mobilitzar recursos per construir habitatges socials, però també rehabilitar-los, i ser més exigents amb la Generalitat. El govern actual de Reus, al ser del mateix color, no ha donat un cop de puny sobre la taula quan ha calgut.

En quin sentit?

— En el desplegament de les inversions a Catalunya hi ha un dèficit en el camp de Tarragona. Hi ha municipis que s’han sabut moure millor i han comptat amb més complicitat en els projectes que presenten.

I vostès no poden patir del mateix mal amb l’Estat?

— En aquest mandat ja hem reclamat a l’Estat inversions en infraestructures. Hem treballat amb el govern a través d’una comissió i hi ha hagut avenços en l’estació de Reus-Bellicens i també en l’estació intermodal. Hem fet reunions al ministeri i, si ja hem pressionat mentre érem a l’oposició, també ho farem si som al govern.

stats