Eleccions municipals

Què han votat els teus veïns? Mapa dels resultats del 28-M a Barcelona, carrer a carrer

Colau obté més suports a la zona on han començat les obres del tramvia i Trias guanya a la superilla de l'Eixample

ARA
2 min

BarcelonaLa fragmentació del vot ha tornat a marcar les eleccions municipals a Barcelona, però els mapes de les votacions per seccions censals, que pots consultar tot seguit, permeten veure una ciutat dividida en tres, pel que fa als guanyadors. Amb el PSC fortificat als extrems nord i sud de la ciutat, en alguns dels districtes amb la renda més baixa; amb Junts vencedor sobretot a la part alta de la ciutat, i amb els comuns guanyadors a la majoria de barris de Ciutat Vella, al Poble-sec, al Poblenou i algunes zones de Gràcia i el Guinardó, entre d'altres. Recorda que aquí pots consultar tots els mapes dels resultats de les eleccions municipals a Catalunya i Espanya.

L'escrutini va deixar Barcelona en Comú sense alguns dels feus que havia conquerit fa quatre anys. Aquesta vegada, a Horta, Sant Andreu i Sant Martí el partit més votat ha estat el PSC de Jaume Collboni, que també ha tornat a tenyir Nou Barris de vermell. La gran crescuda pel que fa a regidors, però, ha estat l'aconseguida per Junts. Xavier Trias ha recuperat terreny en molts districtes: ha estat el candidat més votat a l'Eixample i les Corts, on el 2019 la victòria havia estat per a ERC, i també ha obtingut el millor resultat a Gràcia i a Sarrià. Ada Colau, en canvi, només ha mantingut la primera posició als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc.

Si es baixa al detall de les seccions censals, s'aprecien detalls curiosos com que Colau sigui la més votada a la zona de la Diagonal per on han començat les obres per connectar els tramvies des de les Glòries i que, en canvi, Trias s'imposi a mesura que ens acostem al tram pendent d'obres. O que Junts guanyi a més seccions censals entorn del carrer Consell de Cent, epicentre de la superilla de l'Eixample. Els de Colau s'imposen en el tram que queda més a prop del Parc Joan Miró i Junts guanya més a mesura que ens acostem a la Dreta de l'Eixample i també és l'opció preferida al carrer Girona i a tot el tram alt d'Enric Granados, el carrer de tantes terrasses com blocs de veïns. Els comuns milloren en percentatge de vot al districte de l'Eixample (passen del 20% al 22,1%) però només són la força preferida a Sant Antoni, el pioner de les superilles.

Als següents mapes t'oferim les dades dels partits més votats als deu districtes de la ciutat. En alguns, els resultats han canviat força respecte al mapa del 2019:

stats