CAS FMC
Política 25/07/2014

Els electes del PSC imputats pel cas FMC posen els càrrecs a disposició del partit, que en defensa l'"honradesa"

Els socialistes critiquen la forma com la jutgessa està instruint el cas, veu "precipitació judicial" i defensa la legalitat de les dietes sota sospita que van cobrar

Ara
2 min

BarcelonaEl cas dels suposats sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya ha provocat un nou terratrèmol intern al PSC. Els electes socialistes imputats per la jutgessa en la peça separada del cas Mercuri han posat a disposició del partit els seus càrrecs "públics i orgànics" en compliment del codi ètic intern, segons han assegurat els socialistes en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix comunicat, però, l'executiva de la formació "reafirma el seu compromís amb la transparència en la feina desenvolupada pels seus milers de càrrecs públics" i defensa que "la forma" com es van cobrar "era totalment legal", com demostra, opinen, que van ser "declarades i liquidades tributàriament davant la Hisenda pública". Tot plegat els porta a defensar "l'absoluta honradesa de tots els càrrecs electes".

Crítiques a la instrucció del cas

En el comunicat, els socialistes afirmen que tots els seus electes han dipositat les quantitats percebudes en un compte de la Federació, que presideix el socialista Xavier Amor des que Manuel Bustos va haver de dimitir en esclatar la suposada trama corrupta del cas Mercuri. Ara bé, el partit que lidera Miquel Iceta carrega contra la forma com s'ha instruït el cas i critica la "precipitació judicial".

Per això, la cúpula socialista expressa la seva "preocupació que en els moments actuals de descrèdit polític i social, abans de la imputació no s'hagi tingut en consideració tots els elements presentats en la fase d'investigació davant la situació a la qual han estat sotmesos aquests dies els càrrecs electes del PSC a la FMC". I insisteix a defensar que "l'origen i finalitat d'aquestes compensacions sempre han estat relacionades amb l'exercici de responsabilitats i activitats en representació del municiaplisme català".

stats