Política 29/07/2019

Un empresari implica Germà Gordó en el cas 3% davant el jutge De la Mata

Diu que va cobrar a través d’una productora de TV3 tasques per a la campanya electoral de CDC

Ara
2 min
Un empresari implica Germà Gordó al cas 3% davant el jutge De la Mata

BarcelonaL’empresari Juan Manuel Parra ha implicat aquest dilluns l’exconseller de Justícia Germà Gordó –ja imputat pel cas 3%– en la suposada trama de finançament il·legal de CDC. Parra ha declarat durant dues hores davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata el mateix que ja va confessar als jutjats de Barcelona, on va explicar que el 2010 tres empreses que administra –Hispart, Audiovisual Exit i Esterorent– havien cobrat a través d'una productora de TV3 tasques que en realitat havia fet per a la campanya de CDC a la presidència de la Generalitat.

Segons recullen diversos mitjans, Parra ha explicat que els cobraments es van vehicular d’aquesta manera per ordre de l’exconseller Germà Gordó i a través de l’empresa Triacom, participada per l’exgerent de TV3 Oriol Carbó. Segons ha explicat, va mantenir trobades periòdiques amb Carbó perquè aquest li digués els conceptes en què havia de carregar les factures.

Segons la declaració que ha fet al llarg de dues hores, en una reunió Carbó li va demanar que fes factures falses a nom de Triacom i hi posés com a concepte l’aportació d’aparells audiovisuals per a programes de TV3 com 'El gran dictat' i 'Fish & Chips'. Amb tot, durant l’interrogatori no ha quedat clara la quantitat que va cobrar per aquests conceptes.

Parra també ha lliurat a De la Mata un enregistrament que recull una conversa seva amb l’exconseller Gordó datada el 2011 en què li reclama el pagament del deute, segons recull 'El Periódico'. A més, hi ha afegit els albarans dels serveis prestats a CDC i fins i tot els plànols de distribució dels espais que les seves empreses van muntar per als actes de campanya.

Parra ja va ser condemnat a vuit mesos de presó i 900 euros de multa per part de l’Audiència de Barcelona pel finançament de CDC a través del Palau de la Música. En aquell judici, ja va reconèixer que va girar un total de 13 factures del Palau de la Música, presidit llavors per Fèlix Millet, que corresponien a treballs prestats per a CDC en la campanya de les eleccions generals del 2004.

stats