POLÍTICA
Política 17/10/2012

Una trentena d'empresaris i autònoms es declaren insubmisos fiscals i paguen l'IVA a la Generalitat

L'entitat Catalunya Diu Prou vol ampliar la insubmissió fiscal a l'IRPF i la Seguretat Social i sumar-hi els ajuntaments

Acn
1 min
Membres de la Plataforma Catalunya diu prou, entregant la renda a l'Agència Tributària de Catalunya

BarcelonaUna trentena d'empresaris i autònoms que formen part de la plataforma Catalunya Diu Prou, que propugna la insubmissió fiscal i la desobediència civil per assolir la independència, han realitzat el pagament de l'IVA corresponent al tercer trimestre a l'Agència Tributària de Catalunya i no a l'espanyola. Ho han anunciat els membres de la plataforma en una roda de premsa celebrada aquest dimecres a l'Ateneu Barcelonès on han avançat que en els propers mesos ampliaran el nombre d'autònoms insubmisos i que practicaran la insubmissió també amb l'IRFP i les quotes de la Seguretat Social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, intentaran que els ajuntaments se sumin a la insubmissió, tal com ha fet el de Gallifa (Vallès Occidental). Aquest dimecres, tres empresaris de Mataró s'han adreçat a una oficina de l'Agència Tributària per pagar l'IVA dels seus negocis directament a la Generalitat, en lloc de fer-ho a l'estat espanyol.

Desobediència legal

Catalunya Diu Prou també vol que els ajuntaments es declarin insubmisos, tal com ha fet l'Ajuntament de Gallifa, el primer municipi que amb l'assessorament de la plataforma ha pagat l'IRPF d'aquest trimestre a la Generalitat. A més, la plataforma ha iniciat contactes amb els alcaldes de la CUP i ERC per avançar en aquest sentit. L'advocat de la plataforma, Daniel Laspra, ha afirmat que l'acció és "absolutament legal" ja que és "és un procediment vàlid legalment i només correspon a la Generalitat decidir quan deixa de retornar els diners a Espanya".

stats