Publicitat
Publicitat

Independència

El 58% dels diputats enquestats per la fundació CatDem votarien 'sí' a la independència

Un 23% s'hi mostra contrari i el 14% assegura que no ho ha decidit. Els resultats s'han obtingut a partir de les respostes de 99 diputats, amb una mostra no proporcional

Una enquesta elaborada per la fundació CatDem revela que un 58,59% dels 99 diputats al Parlament de Catalunya que l'han respost votarien a favor de la independència de Catalunya en un hipotètic referèndum. Un 23,23% dels enquestats, en canvi, es decantarien pel 'no', mentre que un 14,14% no tenen decidit el sentit del seu vot. Un 3,03% asseguren que s'abstindrien, i un 1,01% diuen que votarien en blanc.

L'enquesta, que forma part d'un estudi sobre el consum que els diputats fan dels mitjans de comunicació, va ser plantejada a tots els diputats de la cambra, però no tots la van respondre, i la mostra no és proporcional amb la presència de cada partit al Parlament. Així, els 10 diputats d'ICV la van contestar, i també van fer-ho 8 dels 10 representants d'ERC i 2 dels 3 de Solidaritat i de Ciutadans. En canvi, dels 18 diputats del PP, només 7 van contestar l'enquesta, mentre que entre els 62 de CiU la van contestar 48, i dels 28 del PSC la van respondre 22.

El mateix estudi revela, entre altres coses, que en una escala de 0 a 10 sobre el grau d'autonomia que hauria de tenir Catalunya respecte a Espanya, un 38,38% dels enquestats van respondre '10' –és a dir, independència–, mentre que la mitjana se situa en el 8,3. Pel que fa a l'escala de la identitat nacional, un 44,9% dels diputats enquestats van situar-se al 10 –"em sento únicament català"–, i la mitjana és del 6,6.

RE

Més continguts de