BALANCES FISCALS
Política 13/06/2014

Madrid xifra el seu dèficit fiscal en 12.000 milions i el de Catalunya en 9.000 milions

El conseller d'economia de la Comunitat de Madrid afirma que el problema de la Generalitat no són les balances fiscals, sinó la gestió del tripartit

Efe
2 min

MadridEl conseller d'economia de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha sostingut aquest divendres que el dèficit fiscal de la regió s'eleva a 12.000 milions d'euros segons el mètode de càlcul "reconegut internacionalment" i amb dades d'Hisenda, per sobre dels 9.000 milions que aquest model assigna a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la signatura d'un conveni per al finançament de pimes, Ossorio ha aportat aquestes dades a preguntes dels periodistes sobre els càlculs de la Generalitat de Catalunya, que va xifrar en 15.006 milions el seu dèficit fiscal amb l'Administració central l'any 2011, l'últim amb dades disponibles.

El titular d'Economia de la Comunitat de Madrid ha indicat que no coneix el mètode que ha emprat la Generalitat per xifrar en 15.000 milions el seu dèficit fiscal respecte a l'Administració central, tot i que ha afegit que aquesta dada no s'ha computat pel sistema de càrrega-benefici, el que defensa que és el reconegut internacionalment i pels estudiosos.

En aquest punt, ha assenyalat que, d'acord amb el model de càrrega-benefici i amb les dades que el Ministeri d'Hisenda va penjar a l'Institut d'Estudis Fiscals, el dèficit fiscal de Madrid és d'uns 12.000 milions d'euros i el de Catalunya d'uns 9.000.

Ossorio ha criticat que el Govern de la Generalitat intenti estendre el "missatge" que el govern del PP "atura o frena Catalunya", quan en la seva opinió el que allà passa és que la gestió d'un govern tripartit "va enfonsar totalment els comptes" i va portar a aquesta territori "al desastre econòmic més absolut". "És un problema de bona o mala gestió", ha insistit Ossorio.

El conseller ha apuntat que el deute de Catalunya és un 250% superior a la de Madrid, quan aquesta última autonomia té una balança fiscal i una partida del sistema de finançament autonòmic més perjudicial, segons ha defensat.

stats