Política 20/08/2011

Camacho apel·la a la responsabilitat de CiU perquè abandoni la condició del pacte fiscal i ajudi Rajoy contra la crisi

En una entrevista a l'ACN, la líder del PPC ha dit que "el veritable paper de CiU" hauria de ser "ajudar un pròxim govern d'Espanya sòlid i fort a prendre les grans reformes que Espanya necessita" per afrontar la crisi

Acn
3 min

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular Català, Alicia Sánchez-Camacho, ha apel·lat a la responsabilitat de CiU perquè abandoni la condició del pacte fiscal per donar suport a un futur govern espanyol i faci costat a Mariano Rajoy, en cas que governi, per fer les reformes econòmiques per sortir de la crisi. En una entrevista amb l'ACN, ha opinat que CiU hauria de deixar de banda el pacte fiscal com a exigència per a un pacte estable, perquè la prioritat és afrontar la crisi, i "el veritable paper de CiU seria ajudar un pròxim govern d'Espanya sòlid i fort a prendre les grans reformes que Espanya necessita". La popular ha reivindicat que el PPC ha obert un "camí d'entesa" amb CiU a Catalunya que es pot traslladar a Madrid.

Sánchez-Camacho ha advertit que no es pot parlar de pacte fiscal mentre Espanya no es recuperi de la greu crisi que pateix. "Mentre no resolguem el problema de la crisi, mentre no creem ocupació i donem oportunitat als joves, no podem posar-nos a establir condicions ni exigències", ha argumentat.

Al seu parer, CiU "s'equivocaria si establís condicions i exigències" com la del concert "deixant enrere la sortida de la crisi". La líder popular ha dit que "el veritable paper de CiU seria ajudar un pròxim govern d'Espanya sòlid i fort per, des del consens de les forces polítiques, poder prendre les grans reformes que necessita Espanya", perquè els catalans i la resta d'espanyols demanen ara polítics "responsables i seriosos" per afrontar els moments difícils que està patint l'Estat.

CiU, soci preferent de Zapatero fins al final

Segons la presidenta del PPC, la federació ha comès "molt errors" en el seu suport al PSOE i haurà d'explicar durant aquesta campanya electoral per què ha estat el "soci preferent" de Zapatero i ara, "en el darrer moment, vol baixar de l'autobús de la coalició intentant que la gent no es recordi d'aquest suport".

Camacho ha dit que li ha sorprès que Duran contempli la possibilitat de participar en un govern de concentració quan ha estat soci de Zapatero fins al darrer dia. Sobre aquest punt, ha dubtat que el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, "responsable de les pèssimes polítiques que han portat Espanya a l'atur", pugui aportar unes millors propostes per afrontar la crisi.

La presidenta del PPC ha reclamat responsabilitat a CiU a Madrid i ha esgrimit la que han demostrat, al seu parer, els populars catalans al Parlament, permetent l'aprovació dels pressupostos per evitar unes eleccions anticipades. Sense voler parlar de socis preferents, Camacho ha reivindicat el paper del seu partit a Catalunya, que s'ha convertit en "l'interlocutor" de CiU amb el PP de la resta d'Espanya.

La relació de col·laboració "no estable però sí molt sovintejada" amb CiU a Catalunya, ha dit, ha permès un "nou camí d'entesa i de diàleg" entre la federació i el PP espanyol, que "és bo per a tots, i especialment per al pròxim govern d'Espanya".

Pressupostos del 2012

Camacho, però, ha advertit que no es pot donar per fet que el PPC també s'abstindrà en la votació dels pressupostos per al 2012, que s'han d'aprovar abans d'acabar l'any. Ha assegurat que estan disposats a parlar dels comptes, i que els populars catalans faran tot el que sigui necessari per ajudar a crear llocs de treball i ajudar autònoms, emprenedors i pimes. La líder Popular ha advertit, però, que l'aprovació dels pressupostos no és gratis, i de moment ja ha posat dues condicions: conèixer abans les propostes i línies que marcaran els comptes, i que es compleixi el pacte que van signar Govern i populars sobre els pressupostos del 2011, amb una reformulació de les ambaixades i una reducció del sector públic empresarial, ha recordat. "Volem parlar amb un partit que compleixi", ha avisat.

stats