Política 06/10/2014

ERC demanarà explicacions a Homs per insinuar que el dia 15 es podria renunciar a la consulta

Anna Simó discrepa "moltíssim i frontalment de les raons que ha esgrimit" Joaquim Brugué per dimitir de la Comissió de Control del 9-N i afirma que s'han acordat "totes les garanties democràtiques"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat aquest dimarts les declaracions del conseller de la Presidència, Francesc Homs, conforme el 15 d'octubre es podria repensar la intenció de fer la consulta. "Ens ha descol·locat posant una possible data de defunció de la consulta, ja que divendres es van acordar totes les garanties democràtiques", ha apuntat, i ha insistit: "Han estat declaracions unilaterals, ja rebrem les declaracions quan calgui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la dirigent d'ERC ha apuntat que els republicans "respecten" la decisió de Joaquim Brugué de dimitir com a membre de la Comissió de Control de la llei de consultes, tot i que "discrepen moltíssim i frontalment de les raons que ha esgrimit" per justificar com a renúncia. "La cimera de divendres va servir per acordar les garanties democràtiques de la consulta", ha defensat la portaveu republicana.

Així, Simó ha garantit que, tot i que formalment aquest dimarts acaba el termini perquè els immigrants s'apuntin al cens del 9-N o per sol·licitar votar anticipat per dipòsit, aquests col·lectius i totes les modalitats de vot estaran previstes, "altra cosa és si en les formes previstes al decret". Malgrat que Oriol Junqueras i Marta Rovira no han compartit tota la informació de la cimera amb la cúpula del partit per la voluntat expressa de sigil, Simó ha apuntat que divendres es va fixar "una direcció col·legiada perquè el Govern compleixi amb el 9-N".

stats