COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 09/09/2011

ERC avisa que cridarà a la "insubmissió" si el TC toca la llei d'educació

Insta CiU de nou a deixar de "rehabilitar" el PP a Catalunya per la seva ofensiva contra el català

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha avisat que ERC cridarà a la "insubmissió" si el Tribunal Constitucional lamina la llei educativa catalana (LEC), alhora que ha instat CiU a trencar relacions amb el PP per la seva actitud envers la llengua catalana. En roda de premsa, Ridao ha assegurat que "estem vivint un context en què la dreta més rància i autoritària vol imprimir una concepció de supremacia de la llengua castellana i vol fer creure que hi ha una llengua per anar pel món, que és el castellà, i una llengua per anar per casa amb sabatilles i barnús, que és el català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest procés ve abonat per uns jutges encoratjats per la sentència del Constitucional contra l'Estatut", ha afegit Ridao, que ha explicat que "aquest és un conflicte polític i aquesta dreta judicial actua com l'autèntic braç armat de l'espanyolisme més arnat". Segons Ridao, "la dreta judicial interpreta la llei com vol, ignora que el català és una llengua minoritzada i es vol carregar el model lingüístic d'èxit d'immersió a les escoles que garanteix més la cohesió social, un model aplaudit per la Unió Europea, que adverteix que no es pot separar un país en funció de la llengua".

En aquest sentit, Ridao s'ha preguntat "fins quan el govern de CiU seguirà rehabilitant políticament el PP, situat en l'epicentre d'aquesta ofensiva contra la llengua?". I ha afegit: "No pot ser que CiU no trenqui relacions amb un PP que manté la LEC al Constitucional i vol impugnar el nostre model d'immersió lingüística amb més de trenta anys d'èxit reconegut pels experts". Ridao ha assegurat que també vol veure què farà aquesta setmana el PSC a Madrid davant de diferents iniciatives parlamentàries, ja que "se suposa que defensarà la immersió lingüística, però cal saber què farà amb la ILP de TV3 a la Comunitat Valenciana i amb la moció que reclama que l'Estat espanyol demani l'oficialitat del català a la UE ", ha raonat el dirigent republicà.

stats