ELECCIONS EUROPEES
Política 30/01/2014

La cúpula d'ERC avala l'opció de no formar coalició amb Bildu a les europees

L'executiva dels republicans aprova optar per una "candidatura de país" que tindrà les portes obertes a BNG i PSM

Efe
1 min
Oriol Junqueras, durant l'acte a Mataró / ACN

BarcelonaL'executiva d'ERC ha decidit aquest dijous que el seu partit anirà en solitari a les pròximes eleccions europees "amb una candidatura de país" oberta a independents i a socialdemòcrates procedents d'altres formacions, si bé deixarà oberta la possibilitat d'una coalició amb BNG i PSM.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una reunió extraordinària de l'executiva d'ERC celebrada aquesta nit, la direcció ha descartat la possibilitat d'una coalició amb EH Bildu perquè considera que, amb el procés sobiranista català en marxa i la consulta d'autodeterminació convocada per al 9 de novembre, la candidatura ha de ser "de país" i reflectir aquesta realitat.

Segons fonts de la direcció republicana, "aquesta és la màxima prioritat", i ERC no està disposada que l'objectiu principal pugui quedar diluït o desdibuixat per altres qüestions que plantejava la formació de l'esquerra abertzale.

En conseqüència, ERC obrirà la seva llista a personalitats independents de Catalunya que desitgin unir esforços amb el seu partit, però també oferirà llocs en la seva llista als sectors crítics del PSC, amb la perspectiva d'erigir-se en el principal referent del centreesquerra català.

Pel que fa als partits que, com el BNG, ja són aliats d'ERC, els independentistes catalans deixaran oberta la possibilitat de formar una coalició abans que finalitzi el termini per formalitzar-les, que és el 10 d'abril, i serà la reunió del consell nacional prevista per a finals de març la que decidirà en últim extrem com tancar aquesta qüestió.

stats