DEBAT INTERN
Política 08/06/2011

Els alcaldes de capitals d'ERC reclamen més pes al partit en un manifest

Els impulsors, de Solsona, Montblanc i la Bisbal d'Empordà, aposten per més unitat, més poder territorial i menys personalismes a la formació i no "blasmar" el tripartit perquè va cuidar bé els ajuntaments

Acn
2 min
L'alcalde de Solsona, David Rodríguez.

SolsonaL'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha reclamat a ERC que tingui en compte la veu del territori. En declaracions a l'ACN, Rodríguez ha assegurat que "els alcaldes som les persones que ens hem guanyat la confiança dels ciutadans i, per això, hem de jugar un paper important". Rodríguez és un dels impulsors d'un manifest que demana a la direcció del partit més unitat, més poder territorial i menys personalismes. La iniciativa, engegada pels batlles de Montblanc, Solsona i la Bisbal d'Empordà (les tres úniques capitals de comarca on ERC va guanyar les eleccions municipals) recull un conjunt de recomanacions dirigides a la direcció del partit i de cara al Congrés Nacional del proper 18 de Juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha reclamat "més tranquil·litat i seny" en el procés d'elecció de la nova direcció del partit. "Ens convé un projecte de grup i no de persones que es vagin postulant als mitjans de comunicació i que creen la sensació que ERC és un desgavell", ha assegurat.

Amb aquest reclam, Rodríguez, juntament amb l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i el seu homòleg de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, han fet una crida als càrrecs electes republicans a adherir-se a un manifest que reclama més unitat, més poder territorial i menys personalismes.

En l'esborrany del document, al qual ha tingut accés l'ACN, es reivindica "la necessitat d'una candidatura única, que representi la realitat plural de la formació i en la qual tot el territori estigui ben representat". Segons l'alcalde de Solsona, la candidatura "no ha de ser un projecte personal i ha d'estar per damunt de qualsevol aspiració personal".

"Caldrà fer autocrítica"

L'esborrany també plasma la necessitat d'assumir els errors d'ERC: "Caldrà fer autocrítica en la manera com es va acabar el primer govern d'esquerres a la Generalitat i com es va gestar el segon". El document afegeix que "si no som capaços de reconèixer els errors comesos aleshores, difícilment podrem recuperar la confiança perduda".

Tot i això, l'esborrany també posa de manifest que no té cap sentit "blasmar" el tripartit, quan ha estat una etapa en la qual "els ajuntaments han estat ben tractats".

En aquest sentit, l'alcalde de Solsona considera que el territori "s'ha cuidat bé" mentre ERC tenia responsabilitat de govern. "Hi ha hagut una forta impremta municipalista a nivell de govern, però a nivell de partit caldrà que es tinguin més en compte els alcaldes i els representants territorials", ha afegit.

Es preveu que el manifest s'aprovi en una trobada municipalista que se celebrarà el 17 de juny a Montblanc. L'endemà es durà a terme el consell nacional d'ERC en què començarà oficialment la cursa per al Congrés.

stats