MOVIMENTS A L'ENTORN D'ERC
Política 21/07/2014

ERC fitxa com a assessors els exsocialistes Toni Comín i Antoni Dalmau i l'ex d'Unió Vicenç Pedret

El consell assessor dels republicans es reuneix aquest dilluns amb nous membres per debatre amb la cúpula del partit com encarar la tardor del 9-N

Ara
1 min

BarcelonaEl consell assessor d'ERC es reunirà aquest dilluns amb importants novetats. L'òrgan reuneix antics dirigents i exconsellers dels republicans –com Joan Puigcercós, Joan Manuel Tresserras, Josep Bargalló o Josep Huguet– i independents pròxims al partit, i s'encarrega d'assessorar amb una periodicitat aproximada de tres cops l'any la cúpula d'ERC en els aspectes principals de la política catalana. Aquesta reunió, però, inclou tres nous membres, tal com va avançar diumenge 'El Periódico': l'exdiputat socialista i ara líder de Socialisme Catalunya Llibertat, Toni Comín; l'expresident de la diputació de Barcelona entre 1982 i 1987 i vicepresident del Parlament de Catalunya entre 1988 i 1995, Antoni Dalmau, militant del PSC fins el 2013; i el líder del que va ser el sector sobiranista d'Unió El Matí, Vicenç Pedret. Uns fitxatges que evidencien la capacitat d'ERC per sumar antics dirigents del sector sobiranista dels socialistes i dels independentistes democristians que ja es va reflectir en la campanya electoral de les europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels principals aspectes que tindrà sobre la taula el consell assessor serà la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre i l'anunciat recurs del govern espanyol al Tribunal Constitucional a la llei de consultes i a la mateixa convocatòria. Això previsiblement obligarà els partits que donen suport al dret a decidir a decidir si celebren igualment la consulta desobeint l'alt tribunal o opten per una alternativa com unes eleccions plebiscitàries, les quals també caldria calendaritzar.

stats