Política 30/06/2014

ERC adverteix a Duran que la "centralitat" passa per defensar la consulta i li reclama "lleialtat" al procés

Lluís Salvadó recorda al líder d'Unió que la independència és "l'opció que han triat històricament desenes de nous estats al llarg de la història"

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha advertit aquest dilluns al president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que la "centralitat política del país està en la consulta, en el dret a decidir, amb el suport d'una majoria política i una majoria social que li dóna més força per aquesta àmplia transversalitat". Així ha respost davant la proposta de Duran d'impulsar un "gran moviment" de centre a Catalunya que freni el declivi de CiU i s'oposi al "frontisme" en què està caient bona part de l'espectre polític català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Salvadó, "el que cal valorar positivament és el treball conjunt de les forces polítiques i la societat amb l'objectiu de poder votar per decidir el futur polític del país el 9-N". Sobre Duran, ha afegit: "Esperem que segueixi lleial al procés i a la consulta". "La independència no és una via màgica sinó l'opció que han triat històricament desenes de nous estats al llarg de la història. La resta és l'enèsima proposta de tercera via que no ha aparegut", ha indicat, com a rèplica de les paraules de Duran, que va ironitzar sobre la "paraula màgica" d'independència que fa créixer electoralment ERC.

stats