Política 27/11/2018

ERC, EH Bildu i BNG ultimaran els detalls de la llista conjunta a les europees en una reunió a Galícia

Fa mesos que les formacions es reuneixen i les negociacions estan molt avançades

Europa Press
1 min
otegui

BarcelonaERC, el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i EH Bildu es reuniran pròximament a Galícia per ultimar els detalls de la candidatura unitària amb què es presentaran a les pròximes eleccions europees, segons han assegurat fonts dels partits a Europa Press. Ja fa mesos que les tres formacions es van reunint per organitzar la llista unitària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les esquerres amb les esquerres i els altres amb els altres", va apuntar en una entrevista a la cadena SER el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, cosa que certifica el no dels republicans a la proposta de Carles Puigdemont d'anar de segon de Junqueras a les eleccions europees i remarca que les negociacions ja estaven molt avançades entre les tres formacions nacionalistes.

Tanmateix, la pressió de Puigdemont i del president de la Generalitat, Quim Torra, per articular una llista unitària dels partidaris de l'autodeterminació havia provocat a última hora que es reobrís la negociació.

De tota manera, EH Bildu i BNG encara no han donat per tancat l'acord, perquè l'esquerra abertzale prendrà la decisió final en l'assemblea del partit que se celebrarà el 14 de desembre i la formació nacionalista ho farà en el consell nacional del 15 de desembre.

stats