Parlament
Política 07/10/2014

Millo (PP) sobre una entrada d’ERC al Govern: “És el pitjor que li pot passar a la societat catalana”

N.orriols / R.tugas
2 min

BarcelonaEnric Millo, portaveu del PP al Parlament, ha assegurat aquest dimarts que una entrada d'ERC al govern "és el pitjor que li pot passar a la societat catalana". Així Millo ha respost a la petició de la CUP als republicans per incorporar-se a l'executiu, ja que ha dit que seria un govern "radical" que mantindria una posició "de frontisme permanent" amb el govern d'Espanya. "Aniria en contra de l'estabilitat social i jurídica" de Catalunya, ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els delinqüents són els que incompleixen les lleis"

El popular també s’ha referit als preparatius de la consulta que la Generalitat ha reprès en les últimes hores, i ha assegurat que “un cop els òrgans judicials dirimeixin que la consulta és il·legal”, “s’hauran d’assumir responsabilitats”. En relació a les declaracions del conseller de la Presidència després del Consell Executiu, Millo ha dit que el govern viu “en un món al revés” quan “acusa als defensors de la legalitat i el diàleg de fer imposicions i amenaces”. “Els delinqüents són els que incompleixen les lleis, i no els que recorden que s’han de complir”.

Alhora ha anunciat que el PPC està recollint informació sobre els últims passos que la Generalitat ha posat en marxa després de per fer la consulta. Entre ells, el nomenament aquest dimarts —amb la publicació del decret al DOGC– de les comissions de seguiment previstes a la llei. Així el popular ha explicat que el seu partit ho faria arribar a l'advocacia de l'estat perquè actués en conseqüència.

Diàleg després del 9-N

Per Millo la Generalitat ha portat a la societat catalana a la “frustració i a la via morta” i ha considerat que serà després del 9 de novembre que es podrà reprendre el diàleg “en termes postius”. “Després del 9-N hi ha vida”, ha dit, i així ha obert la porta a parlar sobre les 23 propostes que el President Artur Mas va plantejar al President del govern espanyol, Mariano Rajoy en la seva útima trobada a l’agost.

stats