Política 10/03/2015

ERC assegura que l’entrada d’experts proposats pels republicans al Govern és “imminent” 

El portaveu adjunt dels republicans al Parlament, Pere Aragonès, insta els partits immersos "en processos interns" i que "encara aposten per l'encaix amb Espanya" a apostar per la via independentista 

Núria Orriols
2 min

El portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que l’entrada d’experts proposats pels republicans al Govern és “imminent” i que s’hauria de concretar “al més aviat millor”. Un ‘tempo’ que no ha volgut definir però que esperen que “sigui abans de les municipals”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aragonès ha explicat que l’entrada de membres d’ERC, de perfil “tècnic”, al Govern forma part de l’acord entre CiU i republicans i que, per tant, “s’ha de complir”. Ha admès que hi ha hagut converses sobre “quins llocs, en quin rang, la intensitat de la incorporació o sobre com s’implementa” aquesta entrada a l’executiu però que la qüestió “està pendent de resoldre”. Aragonès no ha volgut parlar de noms. “La discreció és una aliada dels acords i les negociacions”, ha dit.

D'altra banda, el portaveu adjunt ha instat a les forces polítiques que es troben "immersos en processos interns" i que "encara aposten per l'encaix" amb Espanya [en referència a UDC i ICV] a apostar per la independència. "El Tribunal Constitucional ens diu que Catalunya no pot ni consultar als ciutadans, ni parlar amb el món ni investigar les tortures [en relació a diverses sentències que ha perdut la Generalitat a l'alt tribunal], l'única resposta possible a això és la independència", ha dit.

El full de ruta

Sobre el full de ruta cap al 27-S —que Oriol Junqueras ha dit aquest dimarts a RAC1 que "ara mateix hi podria haver un acord"— Aragonès ha posat èmfasi en posar-se d’acord sobre “on es vol arribar”. “Els fulls de ruta tenen sentit si es comparteix un destí”, ha dit el republicà.

En relació a la proposta de la CUP de reformular el Pacte Nacional pel Dret a Decidir després de les municipals, el portaveu adjunt d’ERC ha dit que, a parer seu, ha de servir per promoure el debat sobre la independència. “Pot seguir sent una eina útil”, ha dit, però s’ha de concretar sobre què s’ha de decidir. “El dret a decidir és sobre alguna cosa”, ha remarcat Aragonès.

CDC i l’etiqueta d’independentista

El republicà ha tret ferro a la polèmica generada després del Consell Nacional de CDC sobre si el partit és o no independentista. “Ens és igual el debat sobre les etiquetes si el destí és compartit”, ha dit. “Nosaltres sabem el que som. Que tothom s’etiqueti com bonament li plagui, aquest és un debat molt superficial i ara el que toca és fer la feina”, ha sentenciat.

stats