ELECCIONS EUROPEES
Política 24/03/2014

ERC suma a la llista de les europees una crítica d'Unió

Laura Castel va fer costat a Josep Maria Vila d'Abadal contra Duran en l'últim congrés democristià i es va donar de baixa del partit al desembre junt amb un centenar de militants sobiranistes de Tarragona

Ara
1 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions europees, l'independent Josep Maria Terricabras, ha avançat en el 'TN Vespre' d'aquest dilluns que la llista de les eleccions europees incorporarà, a banda de dirigents de Nova Esquerra Catalana i Socialisme Catalunya i Llibertat, una exmilitant d'Unió propera a Josep Maria Vila d'Abadal. Segons ha confirmat l'ARA, es tracta de Laura Castel, una exmilitant de Tarragona que es va donar de baixa del partit al desembre, junt amb prop d'un centenar d'afiliats més de la demarcació, al·legant la tebior nacional i la manca de democràcia interna en el si dels democristians. A més, Castel va formar part el 2012 de la candidatura de Vila d'Abadal al congrés d'Unió que li va disputar el lideratge a Josep Antoni Duran i Lleida i ara anirà de 12 a la llista dels republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiva d'ERC ha aprovat aquest dilluns la llista de les europees. A banda de Terricabras com a número 1 i Ernest Maragall de 2, el tercer a la candidatura serà Jordi Solé, vicesecretari general d'Internacional d'ERC, diputat i alcalde de Caldes de Montbui, i la quarta, Elisabet Nebreda, secretària de Política Internacional d'ERC. Gabriel Fernández, el principal representant de Socialisme Catalunya Llibertat a la llista, va de número 8.

Així mateix, la candidatura se centra també en l'àmbit dels Països Catalans, amb noms com el de Margalida Miquel, exalcaldessa de Llubí per Unió Mallorquina, i Teresa Sastre, de Binissalem i presidenta de l’associació d’Usuaris del tren.

stats