Política 10/12/2014

ERC creu que seria "segrestar el procés" condicionar les eleccions a una llista única

Anna Simó assegura que no li "entra al cap" que Mas es vulgui apropiar d'allò construït entre tots

Europa Press
2 min

BilbaoLa vicepresidenta primera del Parlament i portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reclamat que es convoquin eleccions com més aviat a Catalunya i creu que seria "segrestar el procés" que es condicionés la convocatòria dels comicis a la creació d'una llista única de partits sobiranistes que liderés el president de la Generalitat, Artur Mas.

A més, ha assegurat que no li entra al cap que Mas es vulgui apropiar d'allò construït entre tots els partits sobiranistes que han impulsat el procés català: "Segur que no passarà", ha indicat en una entrevista concedida a Radio Euskadi, recollida per Europa Press.

Sobre la possibilitat que els partits sobiranistes concorrin als comicis en una llista única o en diverses, ha apuntat que serà "el que s'acordi", però ha insistit segons la seva opinió que s'han de presentar candidatures separades.

"ERC i la CUP creiem que una sola llista perd tots els matisos i la pluralitat que hi ha a Catalunya i al mapa polític català, i que el fet més important és que es pacti un full de ruta comú, ambiciós, detallat al màxim, i que cadascun vagi amb les seves propostes de quin tipus de societat volem en els tres eixos en els quals s'ha de moure la política catalana, el nacional, el social i el de generació democràtica i anticorrupció", ha apuntat.

Després d'afirmar que aquestes no seran unes eleccions ordinàries, ha manifestat que, després de ser de caràcter refrendari, "aquí més que votar partits, s'ha de votar idees, camins, models i també els resultats de cada partit són menors".

"El que és important és el nombre de vots que recollim entre totes les candidatures independentistes i el nombre de diputats, d'escons, de les candidatures independentistes. I, per maximitzar aquest número, perquè ens ho vam jugar tot els independentistes en aquestes pròximes eleccions, que espero que siguin molt aviat, cal diversificar i que es vegi quina és la pluralitat ideològica a Catalunya", ha dit.

Anna Simó creu que no s'endarreriran les eleccions si no s'atorga a Artur Mas el lideratge de l'independentisme amb una llista única. "Això segur que no serà així. Això canviarà, seguríssim, quan seiem a parlar, perquè, si no, s'estaria com segrestant el procés", ha afegit.

En aquest sentit, ha considerat que el president "no segrestarà el procés" i ha mostrat el seu convenciment que totes les forces independentistes i sobiranistes seran "capaços de posar-se d'acord per traçar un full de ruta comú i convocar eleccions com més aviat millor".

stats