Política 01/05/2018

Ernest Maragall anuncia en un article publicat a l'ARA que es fa militant d'ERC

En una carta adreçada a Junqueras i Rovira, defensa l'entesa amb el "centredreta" i la CUP

Ara
2 min
Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaErnest Maragall passa a militar a Esquerra. L'exconseller d'Educació del PSC, díscol amb el partit i que va fundar Nova Esquerra Catalana (NECat), anuncia en una carta publicada a l'ARA i adreçada a Oriol Junqueras i Marta Rovira, que porta per títol "Les meves raons per afegir-me a la raó comuna", que s'integra a ERC. "Sis mesos després del teu empresonament, Oriol, i prop de dos mesos després del teu exili forçós, Marta, crec que ha arribat el moment de prendre les decisions personals que em permetin assumir i compartir plenament les decisions col·lectives que, sens dubte, haurem de prendre en els propers mesos i anys", escriu Maragall, que explica que el 23 de març, quan Pablo Llarena va dictar l'empresonament de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, va prendre la decisió.

En el seu article, Maragall assegura que el pas a incorporar-se a ERC no és fruit de "l'emoció", sinó que considera que l'espai independentista d'esquerres ha de sumar esforços. "El país es disposa a viure un període en què serà fonamental la cohesió de tot l’espai republicà i la fortalesa institucional entorn de les formacions polítiques centrals. És hora d’aplegar forces", apunta.

Així, Maragall defensa que el camí cap a la independència ha d'anar de bracet també de la resta d'espais polítics que defensen l'estat propi. "No hi haurà República sense el gran espai progressista que ERC representa, però tampoc sense un ampli centredreta ben articulat políticament i sense la plena implicació dels diversos sectors d’esquerra més o menys radical que vulguin compartir estratègia i objectius centrals, com ja succeeix amb els amics de la CUP", apunta.

A finals del 2012, Maragall va fundar NECat, partit que més tard va confluir amb Moviment Catalanista per constituir MES (Moviment d'Esquerres), que ha concorregut amb ERC a les eleccions els últims anys. De fet, l'exconseller ja va representar les sigles del partit republicà en els comicis al Parlament Europeu del 2014, d'on va sortir escollit eurodiputat. El 21-D, Maragall ja va concórrer a la llista d'ERC com a independent i ara deixa la militància de MES.

"Aportació socialista"

Amb l'objectiu que ERC es consolidi com la "primera força del catalanisme progressista i republicà", Maragall busca aportar el seu "bagatge de conviccions socialistes". "Voldria donar per descomptat que aquesta aportació socialista fos entesa, assumida i incorporada com un enriquiment, com una de les principals finestres d’ampliació de l’espai social que ERC vol i pot representar", afegeix. En aquest sentit, ja és indicatiu el cas de Toni Comín, que també va sortir del PSC i ha estat estretament lligat a ERC des que va entrar a la llista de JxSí com a independent però vinculat a la formació republicana.

stats