Política 13/10/2019

Errejón busca a Barcelona el suport de votants del PSC i dels comuns "tips"

El líder de Més País ha presentat la candidatura a les comarques barcelonines aquest matí a la capital catalana

Efe
2 min
Errejón busca a Barcelona el suport de votants de PSC i comuns "farts"

BarcelonaMés País s'ha presentat oficialment aquest diumenge a Barcelona. Després que el partit que capitaneja Íñigo Errejón decidís presentar-se a la capital catalana, aquest matí ha fet el seu acte de presentació oficial, en què hi ha intervingut el mateix Errejón i també el candidat de Més Barcelona, Juan Antonio Geraldes. Així, el líder de Més País, Íñigo Errejón, ha demanat el suport dels votants del PSC i dels comuns "cansats, decebuts i tips" que els principals partits de l'esquerra posin "les sigles per davant" dels interessos de la gent. Errejón ha posat en relleu que hi ha "molts votants progressistes enfadats" amb els socialistes i l'espai d'Unides Podem per la "irresponsabilitat" que suposa la repetició electoral del 10 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per si considerava que presentar candidatura a Barcelona podia causar una divisió del vot que afectés els comuns d'Ada Colau, ha afirmat que "seria una bogeria pensar que votant les mateixes formacions polítiques culpables del bloqueig se sortirà del bloqueig", per la qual cosa ha animat a "votar diferent" aquesta vegada. "Si volem un acord de govern progressista per desbloquejar la situació, no es pot votar el mateix", ha raonat Errejón, partidari de donar una "lliçó de responsabilitat" a les formacions que lideren Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Errejón ha destacat que la candidatura que encapçala Geraldes a Barcelona no prioritza els seus interessos partidistes sinó que posa en primer pla qüestions com el canvi climàtic, la lluita contra la violència masclista i la "recuperació de la via del diàleg i l'acord" a Catalunya. Per això, ha fet una "crida als votants progressistes cansats, decebuts o tips" perquè, a les eleccions del 10 de novembre, "no es quedin a casa", perquè ara "tenen una opció nova per desbloquejar" un govern progressista.

Davant prop de dos centenars de persones que han anat a l'acte de presentació de Més Barcelona en una sala de l'Eixample, Geraldes ha explicat que no era "independentista" però sí que ha defensat el "sobiranisme" com a manera de defensar que la gent tingui "capacitat de decidir" el seu futur. Geraldes ha carregat, així, contra la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, per les seves crítiques a Errejón, que segons el seu parer "coneix millor la realitat catalana" i té més "sensibilitat" per Catalunya i la seva cultura que la mateixa portaveu popular al Congrés.

També ha intervingut a l'acte l'exdirigent dels comuns Raimundo Viejo, que ha defensat la necessitat d'aportar "solucions" i trobar un "camí de sortida" davant el conflicte català des de la "responsabilitat".

stats