Política 30/07/2015

Espadaler assegura que té dades que apunten un creixement d'Unió el 27-S

El candidat democristià reivindica "la centralitat" i la "moderació"

Efe
2 min
La població empadronada a Catalunya cau un 0,3% Espadaler defensa el cos dels Mossos davant els atacs de l'Estat

BarcelonaEl candidat d'Unió a les eleccions catalanes del 27 de setembre, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dijous que té dades internes que apunten que Unió creix a mesura que s'acosta la data dels comicis, encara que no ha precisat en quants diputats es tradueix aquest auge. "Hi ha qui veu que s'acosta el 27-S, que això va seriosament i que ens farem mal", ha apuntat durant una conferència al Cercle del Liceu organitzada per la Fundació Catalunya Societat Civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha avisat que la centralitat que encarna Unió és l'única via per sortir del carreró sense sortida en el qual es troba el conflicte entre l'Estat i la Generalitat. "Com més creixin els extrems, menys capacitat de donar solucions hi haurà", ha insistit Espadaler, que ha precisat que el seu posicionament no està renyit amb "el catalanisme més profund".

El candidat d'Unió ha detallat que les línies vermelles que delimiten el seu espai polític són la declaració unilateral d'independència i els atacs a elements com la llengua i la cultura catalana. "La solució passa per la gent instal·lada en la centralitat, la moderació i el catalanisme que sap interpretar el país", ha recalcat el candidat.

Encara que UDC no és partidària de la independència, Espadaler ha descartat qualsevol aliança amb un "front constitucionalista" que també inclogui el PP i Ciutadans, ja que ha subratllat que els postulats d'aquests partits topen amb el seu ADN "profundament catalanista".

"Ens sentim menyspreats per un govern que fa accions contra Catalunya, i ens sentim violentats per determinades polítiques que practica", ha insistit. Davant un públic format majoritàriament per empresaris, Espadaler ha aprofitat per insistir que les eleccions de la tardor no seran plebiscitàries, sinó que s'haurà de decidir sobre un programa complet en el qual també s'inclouran propostes de caràcter econòmic.

A més, ha avisat que una hipotètica declaració unilateral d'independència comportaria incertesa econòmica i, per extensió, llastraria la recuperació de la crisi.

stats